Θρίλερ με το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη: Πώς έχασε τη ζωή του – Τα δύο σενάρια

Τραγική κατάληξη είχε η εξαφάνιση του πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη καθώς το βράδυ της Κυριακής (24/01) ανασύρθηκε νεκρός από τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου .

Kοντά στο μικρό νησί Πεζονήσι Ερέτριας βρέθηκε νεκρός από το λιμενικό σώμα, ο 77χρονος πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σήφης Βαλυράκης, που αγνοούνταν από το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το φουσκωτό σκάφος βρέθηκε προσαραγμένο, από άλλο σκάφος, κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς μάλιστα να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος. Η μηχανή του σκάφους δούλευε κανονικά, ενώ στο εσωτερικό του φωσκωτού βρίσκονταν δύο ψαροντούφεκα.

Η επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό του πρώην υπουργού ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής (24/01) με τη συμμετοχή δύο πλωτών και ιδιωτικών σκαφών ενός ελικοπτέρου του πολεμικού ναυτικού και ομάδας της Μονάδας Υποβρυχίων αποστολών.

Περίπου στις 20.30 το βράδυ η σορός του πρώην υπουργού βρέθηκε κοντά στο νησί «Πεζονήσι» περίπου ένα μίλι μακριά από το σκάφος.

Σύμφωνα με στελέχη του λιμενικού, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα γλίστρησε από κάποια αιτία από το σκάφος και έπεσε στη θάλασσα με αποτέλεσμα το φουσκωτό να συνεχίσει την πορεία του.

Τα ενδεχόμενα που ερευνούν οι αρχές είναι δύο:

Είτε ο άτυχος άνδρας γλίστρησε μόνος του, έπεσε από το σκάφος και χτυπήθηκε από την δική του προπέλα.

Είτε συγκρούστηκε με άλλο σκάφος και έπεσε στο νερό λόγω της σύγκρουσης με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από άλλο σκάφος.

Το σώμα του 78χρονου ξεβράστηκε από τη θάλασσα στα βράχια ενός μικρού νησιού στην περιοχή που ονομάζεται «Πεζονήσι» ή «Νησί των Ονείρων». Φορούσε καταδυτική στολή και βρέθηκε ένα μίλι μακριά από το σκάφος του.