Θρίλερ με τον εξαφανισμένο Νίκο – Ψάχνουν σε κοινόβια που αιχμαλωτίζουν νέους

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές και δανέζικες Αρχές για την υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου Νικόλα Θεοδωρίδη, ο οποίος αγνοείται από τις 26 Νοεμβρίου 2019.

Για την αναζήτηση του νεαρού έχει εκδώσει σήμα και η Europol, καθώς εθεάθη για τελευταία φορά στη Δανία.

Ο Νίκος Θεοδωρίδης εργαζόταν ως εποχικός υπάλληλος σε ισπανική αεροπορική εταιρεία μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 και στις 25 Νοεμβρίου ενημέρωσε τους γονείς του πως έλαβε ειδοποίηση από τη Ryanair για να πάει για δουλειά στο Μιλάνο. Ωστόσο, ο 20χρονος δεν εμφανίστηκε ποτέ στο επαγγελματικό ραντεβού του.

Ο Νίκος «πέταξε» για Κοπεγχάγη και από εκεί για το Ααλμποργκ, όπου και έφτασε στις 23.50. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ύστερα από μια ώρα, ο 20χρονος άλλαξε το εισιτήριο της επιστροφής του και έκλεισε το κινητό του. Κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ααλμποργκ έχει καταγράψει τον Νίκο, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες ότι εθεάθη στο λιμάνι της πόλης της Δανίας.

Ο ιδιωτικός ερευνητής, Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος βρίσκεται στη Δανία, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου Σαββατοκύριακο», είπε ότι έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σε κοινόβια, που αιχμαλωτίζουν νέα παιδιά, όπως είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια σε ελληνόπουλα. Παράλληλα, ο ιδιωτικός ερευνητής επισήμανε πως έχουν γίνει έρευνες σε όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τόσο στο Άαλμποργκ, όσο και στο Ρίμπε.

«Στις 26 μού έστειλε φωτογραφία με τα ακουστικά και μου είπε “πετάω για Δανία”, φαντάστηκα ότι θα πήγαινε για δουλειά. Μετά έμαθα ότι εξαφανίστηκε. Το έμαθα από τον αδερφό του, που με πήρε τηλέφωνο…», λέει ο φίλος του, Δημήτρης.

Οι έρευνες των Αρχών -όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ- εστιάζονται και σε διαδικτυακό παιχνίδι στρατηγικής, που έπαιζε ο 20χρονος. Όπως είπε η μητέρα, του, ο Νίκος Θεοδωρίδης έπαιζε πολύ καιρό αυτό το παιχνίδι, αλλά «τον Νοέμβριο κλεινόταν στο δωμάτιο του και έπαιζε με τις ώρες. Έβγαζε θυμό απέναντί μου…». Αξίζει να σημειωθεί πως ο λογαριασμός του στο παιχνίδι δεν έχει ενεργοποιηθεί από την ημέρα της εξαφάνισής του.