Θρίλερ στα ανοιχτά της Λέσβου: Σώο ένα άτομο από το πλοίο που βυθίστηκε

Σώο ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ένα μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου το πρώι της Κυριακής, με την επιχείρηση του Λιμενικού για τα υπόλοιπα 13 άτομα που αγνοούνται να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Κυριακής στη Μυτιλήνη έπειτα από βύθιση του φορτηγού πλοίο RAPTOR με σημαία Κομόρες. Το περιστατικό έλαβε χώρα σε απόσταση 4-4,5 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά από τις ακτές της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο (σ.σ. που μετέφερε αλάτι) με 14 ναυτικούς ξεκίνησε από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, για τον εντοπισμό αγνοούμενων ναυτικών.

Σημειώνεται ότι στο σημείο επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ, γεγονός το οποίο δυσκολεύει το έργο του λιμενικού.

Πληροφορίες του Λιμενικού Σώματος αναφέρουν ότι στο σημείο έχει ξεκινήσει ισχυρή επιχείρηση διάσωσης με πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, δύο αεροσκάφη και συγκεκριμένα ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και ένα πολεμικού ναυτικού. Την ίδια ώρα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας τέσσερις ινδοί και 8 Αιγύπτιοι.