Θρίλερ στην Αμοργό: Αγωνία για τον Αμερικανό τουρίστα που εξαφανίστηκε – «Οι Αρχές έχουν “χτενίσει” το μονοπάτι»

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα, Έρικ Κάλιμπετ, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν την Τρίτη στην Αμοργό, όταν ξεκίνησε για πεζοπορία από την Αιγιάλη με κατεύθυνση προς Κατάπολα ακολουθώντας ένα χαρακτηρισμένο μονοπάτι, διάρκειας περίπου τεσσάρων ωρών.

Οι ώρες περνούσαν δίχως να δώσει σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ο φίλος του, που τον φιλοξενεί στο νησί, να ανησυχήσει. Αφού δεν απαντούσε στις επαναλαμβανόμενες κλήσεις του, δήλωσε στο αστυνομικό τμήμα του νησιού την εξαφάνισή του και στις Αρχές σήμανε συναγερμός.

Στο νησί υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, με Πυροσβεστική, Αστυνομία, ελικόπτερο και drone να χαρτογραφούν την περιοχή.

Επιπλέον, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το τελευταίο στίγμα που εξέπεμψε ένα από τα κινητά που είχε μαζί του. Στο νησί έφτασε και ο αδελφός του 59χρονου μαζί με τη σύντροφο το Αμερικανού τουρίστα αλλά και δύο έμπειρους διασώστες.

Η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την υπόθεση. «Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που έχουμε αυτήν την εβδομάδα. Είναι και δύο τουρίστριες στην Σίκινο και ένας τουρίστας Κέρκυρα και ένας στην Σάμο που αναζητούνται. Καταλαβαίνουμε την λαχτάρα των τουριστών να ερευνήσουν την ομορφιά του τόπου, όμως όταν υπάρχουν τέτοιες θερμοκρασίες σε μία χώρα, δεν χρειάζεται να υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας. Οι συνάδελφοι έχουν ‘’χτενίσει’’ το μονοπάτι. Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όταν ένας άνθρωπος δεν συνδεθεί στο κινητό του, μας δίνουν ένα μεγάλο στίγμα για την έρευνα, δεν είναι περιορισμένο. Όλα τα περιστατικά εξαφάνισης αφορούν περιπατητές».