Θρήνος: «Έσβησε» το χαμόγελο της Δανάης Τζωρτζοπούλου

Βαρύ πένθος στην κοινωνία της Λαμίας, από τον αδόκητο χαμό της ιατρού Δανάης Τζωρτζοπούλου, που «έφυγε» σε ηλικία μόλις 33 ετών.

Η νεαρή γιατρός γεννήθηκε στη Λαμία το 1986 και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο 3ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο της Φθιωτικής πρωτεύουσας. Εισήχθη ως αριστούχος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία τις σπουδές της με περαιτέρω εξειδικεύσεις στη Γερμανία και στη Σουηδία.

Άνθρωπος με ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό της, είχε αναπτύξει πολύπλευρη δημιουργική δραστηριότητα, με ευρεία αναγνώριση, τόσο στον τομέα του σύγχρονου χορού, με πολλαπλές συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όσο και στη ζωγραφική και τη γραφιστική με εξίσου υψηλές επιδόσεις. Ήταν άριστος γνώστης της Γερμανικής γλώσσας, ομιλούσε επίσης άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Η Δανάη είχε πάντα στο μυαλό της την προσφορά στο συνάνθρωπο, όπως την μεγάλωσαν οι γονείς της, ο συνταξιούχος πλέον εκπαιδευτικός και Σχολικός Σύμβουλος Δημήτρης Τζωρτζόπουλος και η εν ενεργεία Μαθηματικός Βασιλική Πιπέλια.

Λίγες ημέρες πριν τη μετεγκατάστασή της στη Στοκχόλμη για τη συνέχιση της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας στην Ιατρική, υπέστη αιφνίδιο σοκ ως αποτέλεσμα πρωτοεμφανιζόμενου σακχαρώδους διαβήτη. Παρά την προσωρινή σταθεροποίηση της κατάστασής της, υπέστη καρδιακή ανακοπή και τελικά υπέκυψε.

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Πέμπτη (19/9/19) στις 3:00′ το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Παναγίας Ξηριωτίσσης Λαμίας. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το Ορφανοτροφείο Θηλέων Λαμίας. Για το λόγο αυτό, θα υπάρχει και ειδικό κουτί στην είσοδο του Ιερού Ναού.

Από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Δανάης.

Πηγή: Lamiareport.gr

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πετρ Φιάλα: «Η Τσεχία θα βοηθήσει την Ουκρανία στρατιωτικά για να έχουμε ειρήνη μακροπρόθεσμα»
2 Μαρτίου, 2025
ΑΠΟΕΛ: Παρελθόν και επίσημα ο Χιμένεθ
2 Μαρτίου, 2025
Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ: «Ψέμα οι καταγγελίες περί κινδύνου λιμού στη Γάζα»
2 Μαρτίου, 2025
Ιταλός ΥΠΕΞ: «Στηρίξαμε την Ουκρανία, αλλά τώρα πρέπει να εργαστούμε για την ειρήνη»
2 Μαρτίου, 2025
Διάσκεψη για την Ουκρανία στο Λονδίνο: «Μοναδική στιγμή για την ασφάλεια της Ευρώπης»
2 Μαρτίου, 2025
Φυλακισμένος παιδοβιαστής από την Ηλιούπολη έστειλε περίεργο γράμμα στο παιδί του
2 Μαρτίου, 2025
Πατρινό καρναβάλι 2025: Δείτε εικόνες από την παρέλαση
2 Μαρτίου, 2025
Η Ρωσία επιδοκιμάζει τον στόχο του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
2 Μαρτίου, 2025
Τέμπη – Μητέρα Ιφιγένειας: «Ο πόνος δεν απαλύνεται όταν χάνεις ένα παιδί»
2 Μαρτίου, 2025
Με τι καιρό θα κάνουμε Καθαρά Δευτέρα
2 Μαρτίου, 2025