Θρήνος: Πέθανε ο σπουδαίος επιχειρηματίας και σκηνοθέτης Γιώργος Ασαργιωτάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Γιώργος Ασαργιωτάκης, ο άνθρωπος που καθιέρωσε τον θεσμό των καλλιστείων στην Κρήτη.

Έφυγε από τη Ζωή ο σκηνοθέτης και επιχειρηματίας Γεώργιος Ζ. Ασαργιωτάκης σε ηλικία 83 ετών, ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα καλλιστεία «Μις Κρήτη», στο νησί του.

Ο Ηρακλειώτης, Γιώργος Ασαργιωτάκης ήταν εκείνος που διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1979 στην Κρήτη τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ομορφιάς «Miss Κρήτη». Ο διαγωνισμός αυτός έγινε θεσμός τον οποίο η τηλεόραση ΚΡΗΤΗ TV συμπεριέλαβε από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, στις παραγωγές της.

Ήταν ο άνθρωπος που ασχολήθηκε με τον χώρο της ψυχαγωγίας στην Κρήτη και εκείνος που δημιούργησε το πρώτο Pop – Rock Club στο νησί, όπου στην πίστα του ανέβηκαν πολύ γνωστά συγκροτήματα της εποχής.

Ταπεινός και ανήσυχος σε ηλικία 26 ετών γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη «Καπετάν Μιχάλης», το οποίο τον έκανε γνωστό στους καλλιτεχνικούς κύκλους.

Ένας σπουδαίος άνθρωπος με σημαντική προσφορά στον τόπο του, ο Γιώργος Ζ. Ασαργιωτάκης, με την απώλειά του σκόρπισε τη θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους όσους τον γνώριζαν.

-Ad-