Θρήνος: Τελευταία “παράσταση” σήμερα για τον Λ. Μαχαιρίτσα

Τελευταία “παράσταση”. για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σήμερα…

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και θαυμαστές του σπουδαίου τραγουδοποιού, που άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Δευτέρας, προδωμένος από την καρδιά του, θα πουν το ύστατο χαίρε στον άνθρωπο που σημάδεψε τον χώρο της μουσικής με τα διαχρονικά και αγαπημένα τραγούδια του.

Η κηδεία του θα τελεστεί από το Κοιμητήριο Ζωγράφου στις 15:30, ενώ οι δικοί του άνθρωποι ζητούν, αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση “Μαζί για το Παιδί”.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε ηλικία 63 ετών σοκάρει και γεμίζει θλίψη την ελληνική μουσική σκηνή στην οποία άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του, ξεκινώντας από το συγκρότημα «Τερμίτες» αρχές της δεκαετίας του 1980 για να ακολουθήσει την προσωπική του σταδιοδρομία το 1989, ως συνθέτης και ερμηνευτής. Διδυμότειχο μπλουζ, Εκεί στο Νότο, Ένας Τούρκος στο Παρίσι, Tερατάκια τσέπης, Έλα ψυχούλα μου, η μεγάλη συναυλία του το 2012 στο Καλλιμάρμαρο με προσκεκλημένους του τους Ανταμό, Μπραντουάρντι, Κριστόφ, Καροτόνε, Διονύση Σαββόπουλο, Διονύση Τσακνή, Ελεονώρα Ζουγανέλη και τόσους άλλους εκλεκτούς που ζωντάνεψαν το cd του «Οι ‘Αγγελοι Ζουν Ακόμη στη Μεσόγειο». Κι αύριο Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου η κοινή συναυλία που θα έδινε μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Ηρώδειο υπέρ των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Δεν πρόλαβε όμως… Η καρδιά του τον πρόδωσε…