Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν – «Φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένο σε μέγεθος και έκταση»

Το Ισραήλ δήλωσε ότι θα αντιδρούσε, με κάποιον τρόπο, στην επίθεση με “σμήνος” μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων από το Ιράν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, και τώρα φαίνεται ότι το έκανε. Εάν αυτή είναι πράγματι η αρχή και το τέλος της αντίδρασης του Ισραήλ, τότε φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη σε μέγεθος και έκταση, σημειώνει σε μια αρχική ανάλυσή του ο ανταποκριτής του BBC, Frank Gardner.

«Το Ισφαχάν σήμερα το πρωί φαίνεται φυσιολογικό», σημειώνει, αναφερόμενος στην περιοχή όπου υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Σύμφωνα με όσα γράφει ο ανταποκριτής του BBC, όλη την εβδομάδα οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ, κυρίως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, παρακαλούσαν την κυβέρνησή του να μην προβεί σε βαριά απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση. Αν και αυτή ήταν μια δραματική κλιμάκωση, ήταν από μόνη της αντίποινα για την πρωτοφανή αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απριλίου, από την οποία σκοτώθηκαν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο ανώτατοι στρατηγοί.

Το πώς θα εξελιχθεί το θέμα από εδώ και πέρα θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: Αν αυτό είναι το τέλος της επίθεσης του Ισραήλ και αν το Ιράν αποφασίσει τώρα να ανταποδώσει την επίθεση.