Τι απαντά η Μόσχα στο νέο πακέτο των ευρωπαϊκών κυρώσεων

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις άκαρπες απόπειρες να πιέσει τη Ρωσία μέσω μονομερών και περιοριστικών μέτρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την επέκταση της λίστας αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πολιτικών στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία απαντώντας στο τελευταίο πακέτο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Μόσχας. Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν 13ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας με την επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά 200 προσώπων και εταιρειών που κατηγορούνται ότι βοηθούν τη Μόσχα στην προμήθεια όπλων, εμπλέκονται στην αρπαγή παιδιών από την Ουκρανία ή συμβάλλουν στην παράκαμψη των κυρώσεων.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει τις άκαρπες απόπειρες να πιέσει τη Ρωσία μέσω μονομερών και περιοριστικών μέτρων», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Σε απάντηση σε αυτές τις μη φιλικές ενέργειες, η ρωσική πλευρά επέκτεινε σημαντικά την λίστα των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών θεσμών και των κρατών μελών της ΕΕ στους οποίους απαγορεύεται η είσοδος στο έδαφος της χώρας μας».

Στη λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι υπηρεσιών επιβολής του νόμου και εμπορικών οργανισμών που προμήθευσαν στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετείχαν στη δίωξη ρώσων αξιωματούχων και εκείνοι που συγκέντρωσαν υλικό για να υποστηρίξουν την ιδέα της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων. Στην ρωσική λίστα περιλαμβάνονται εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που προβαίνουν σε επιθετικές δηλώσεις κατά της Ρωσίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Χρηστίδης: Η συμμαχία ΝΔ – Σπαρτιατών ήταν αυτή που οδήγησε στην εκλογή Τασούλα ως Προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον πρόεδρο της Βουλής για τη σημερινή ψηφοφορία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Δένδιας καλεί τις ΗΠΑ να διαλέξουν ανάμεσα στην αυταρχική Τουρκία και την Ελλάδα του διεθνούς δικαίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρία Κορινθίου: Τώρα πια δεν με νοιάζει τι γράφουν και τι λένε για εμένα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Teleperformance κέρδισε το Βραβείο Καινοτομίας BIG 2025 για την πλατφόρμα προηγμένης ανάλυσης αλληλεπιδράσεων
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πάρος: Εκκενώθηκε δημοτικό σχολείο λόγω ανησυχίας στατικότητας κτιρίου
12 Φεβρουαρίου, 2025
Έλον Μασκ για ΗΠΑ: Η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στις Κυκλάδες: Αλλεπάλληλες δονήσεις μέσα σε λίγη ώρα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση με πανό για τα Τέμπη μπροστά από τη Βουλή
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τασούλας: Η πρώτη δήλωση του νέου προέδρου της Δημοκρατίας
12 Φεβρουαρίου, 2025