Τι απαντά ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ για το περιστατικό με τον ασθενή στις καρέκλες

Τι δήλωσε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης σχετικά με το περιστατικό στο Θεαγένειο.

Θέση για την ντροπιαστική εικόνα με ασθενή, που αμέσως μετά την ενδοσκόπηση στην οποία υπεβλήθη, στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, βρέθηκε σε καθεστώς ανάνηψης ξαπλωμένος στις πλαστικές καρέκλες του χώρου αναμονής και όχι σε κάποιο κρεβάτι, πήρε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

Τη φωτογραφία, συνοδευόμενη από καταγγελία για τις ελλείψεις στο Θεαγένειο, σημειώνεται πως δημοσιοποίησε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Τζιλβές, με συναδέλφους του να κάνουν λόγο για χρόνιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο τμήμα.

Μόλις η εικόνα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, υποστηρίζοντας ότι υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια στο νοσοκομείο.

«Δίπλα ακριβώς είναι η χειρουργική κλινική, υπήρχαν 16 άδεια κρεβάτια»

«Είναι μια εικόνα που μας θλίβει. Όλα θα φανούν και όλα θα βγουν στο φως. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος του συστήματος υγείας να βγάζει κάτι τέτοιο, για μένα είναι εργαλειοποίηση» επισήμανε το πρωί της Τρίτης (5/3), μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης.

«Υπήρχαν διαθέσιμα κρεβάτια, αυτό μπορώ να το πω. Ακόμα και να μην υπήρχε ένα διαθέσιμο κρεβάτι, υπάρχουν τα φορεία, υπάρχουν τρόποι. (…) Δίπλα ακριβώς είναι η χειρουργική κλινική. Υπήρχαν 16 άδεια κρεβάτια, ακόμα και να μην υπήρχε χώρος ανάνηψης ή να ήταν κατειλημμένος, θα μπορούσε να ζητηθεί ένα κρεβάτι» τόνισε.