Τι απάντησε ο Τασούλας στον Τσίπρα για την Προανακριτική

«Η Επιτροπή έχει όλες τις αρμοδιότητες του εισαγγελέα Πρωτοδικών. Οι βουλευτές δεν λειτουργούν ως πολιτικό σώμα, αλλά ως δικαστικό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Τασούλας στην απαντητική του επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα.

«Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης οφείλει να μεριμνά για τη νομιμότητα των ενεργειών της διασφαλίζοντας και το ότι ενεργεί υπό νόμιμη σύνθεση ως προϋπόθεση της νομιμότητας κάθε περαιτέρω ενέργειας της», επισημαίνει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το ζήτημα της εξαίρεσης δύο μελών της.

Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει επίσης ότι, με την εξαίρεση των δύο μελών, δεν παραβιάστηκε η απόφαση της Ολομέλειας που αφορούσε τη συγκρότηση της ειδικής επιτροπής.

«Δεν παραβιάζεται η απόφαση της Ολομέλειας», απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για το ζήτημα της εξαίρεσης του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης.