Τι δηλώνει η καθαρίστρια που κατηγορείται ότι φωτογράφισε ημίγυμνο κοριτσάκι στις τουαλέτες νηπιαγωγείου

Η υπόθεση καταγγέλθηκε το Μάιο του 2022 σε νηπιαγωγείο της Βόρειας Ελλάδας και οδηγείται με παραπεμπτικό βούλευμα σε Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ).

«Πάω να τρελαθώ. Ο δήμαρχος και η διευθύντρια του σχολείου δεν με ήθελαν, είναι μια σκευωρία» λέει στο newsit.gr η καθαρίστρια σε νηπιαγωγείο που κατηγορείται ότι φωτογράφισε ημίγυμνο ένα νήπιο, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες του σχολείου και πραγματοποιούσε τη σωματική του ανάγκη.

Όπως ισχυρίζεται, η 56χρονη καθαρίστρια, για το περιστατικό στο νηπιαγωγείο «είχα θέμα με τον δήμαρχο της περιοχής. Αναγκάστηκε να κάνει κάτι καλό για μένα αλλά με είχε στην “μπούκα”. Κάποια στιγμή δούλευα καθαρίστρια σε σχολείο σε ένα δημοτικό και μια φορά έκανα ένα τελείως μικρό λάθος».

«Έληξε εκείνη την στιγμή και έβαλε την συγκεκριμένη γυναίκα και μου έκανε μήνυση. Πέρασα από εισαγγελέα και μετά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, τελείωσε. Συνέχισα στη δουλειά μου, ήταν Μάιος, τελείωσα κανονικά και τον Σεπτέμβριο ξαναμπήκα με καινούργια μόρια στην ίδια δουλειά».

Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια: «Επειδή δεν τους άρεσε η απάντηση που πήραν από το εγκληματολογικό, ότι οι φωτογραφίες δεν είχαν τίποτα άσχημο και ότι πέρα από αυτό, το τηλέφωνό μου βρέθηκε πεντακάθαρο και δεν βρέθηκε τίποτα άσχημο σε όλα τα χρόνια που το είχα, πήραν την δικογραφία, έβγαλαν τις δύο φωτογραφίες, άφησαν αυτά που έλεγε το εγκληματολογικό και άλλαξαν μονάχα τις φωτογραφίες. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε ένας Γολγοθάς. Όταν με ειδοποίησαν να δώσω κατάθεση, πέρασα από το δημαρχείο και πήρα την σύμβαση. Μου πήραν κατάθεση, τελειώσαμε αλλά οι φωτογραφίες που μου έδειχναν είναι ασπρόμαυρες και δεν καταλάβαινα ακριβώς τι ήταν. Είδα ότι κάτι δεν ήταν καλό».

Και η γυναίκες συνέχισε λέγοντας: «Πέρασαν οκτώ μήνες και μάλωσα με την διευθύντρια που είχε έρθει τον τελευταίο χρόνο, ήμουν τρία χρόνια στο σχολείο με άλλον διευθυντή. Η διευθύντρια ήθελε να καθόμαστε όλοι προσοχή. Δεν με ήθελε από την αρχή, ήταν με τον δήμαρχο και ήθελαν να βάλουν άλλο άτομο στη θέση μου. Δεν μπορούσαν όμως να μου βρουν λάθος και μου άνοιγαν πολλές παγίδες. Όταν ήρθε το Πάσχα η διευθύντρια μου ζήτησε 15 μέρες να πηγαίνω να καθαρίζω. Εγώ της είπα “όχι γιατί η σύμβαση μου λέει ότι 15 μέρες είναι η άδεια μου αλλά θα έρθω δύο μέρες και θα το κάνω για τα παιδιά , γιατί νιώθω υποχρεωμένη απέναντι στα παιδιά και όχι σε σένα”.

Καλά μου λέει “να τα δω λερωμένα και θα δεις”. Όταν τελείωσα μέσα σε δύο μέρες και το βρήκε “γυαλί” και δεν μπορούσε να πει τίποτα, πήγε και ξεσήκωσε τον δήμαρχο και προχώρησε αυτές τις φωτογραφίες, που τις είχαν σταματήσει γιατί είχα πάρει στα χέρια μου την σύμβαση».

Η 56χρονη καθαρίστρια αναφέρει ότι «το έχουν προχωρήσει τόσο πολύ, με πάνε για κακούργημα. Όταν είπα ότι θέλω να κάνω μήνυση για δυσφήμιση, ο δήμαρχος έβαλε την μάνα του παιδιού και το πήρε προσωπικά και έβαλε στο παιδί τα ανάλογα ρούχα, άλλα ρούχα όμως από τις δικές μου φωτογραφίες και το έστησε στο σημείο και το έβγαλε πορνοφωτογραφίες. Έβαλε αυτές μέσα στην δικογραφία. Εγώ στα χέρια μου έχω την σύμβαση που με έβαλε στο σχολείο. Τις φωτογραφίες που είναι τώρα στην δικογραφία τις τράβηξαν η μάνα και η δασκάλα που ήρθαν για μάρτυρες».

Η 56χρονη καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφισε το τετράχρονο κοριτσάκι ημίγυμνο, ενώ βρισκόταν στις τουαλέτες του νηπιαγωγείου όταν πραγματοποιούσε τη σωματική του ανάγκη.

Η ίδια μας αναφέρει πώς έγινε το περιστατικό με την τετράχρονη. «Όταν πήγα στα νήπια στις 4 για να κάνω την δουλειά μου. Εγώ μπήκα στις τουαλέτες και βλέπω το παιδάκι εκεί. Κρατούσε το παγουρίνο και έπαιζε με τα νερά στην βρύση. Ήμουν έτοιμη να το μαλώσω αλλά επειδή ήμουν σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, -είχε πεθάνει ο πατέρας μου πριν δέκα μέρες από το συμβάν, ο γιος μου είχε φύγει φαντάρος και η μάνα μου ήταν με τρία εγκεφαλικά- σκέφτηκα τι σου φταίει το παιδάκι τώρα».

Όπως αναφέρει: «Ήταν ένα ξανθό κοριτσάκι, 4 χρόνων. Και γυρνάω και του λέω “κοίτα τι όμορφη που είσαι, μια κούκλα, μόνο για φωτογραφία είσαι μέσα στα ροζ και με τα ροζ τα πλακάκια”. Με το που το άκουσε αυτό πήγε και έκατσε πίσω στη λεκάνη τράβηξε τελείως τα ρούχα του , κάθισε πήρε το παγουρίνο και βγήκε φωτογραφία. Και μου έλεγε “τράβα με φωτογραφία”». Η 56χρονη επισημαίνει ότι «η μητέρα ήταν με την δασκάλα απέξω. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσα να φανταστώ ότι βλέπω κάτι άσχημο. Φώναξα εκείνη την στιγμή την μάνα και την δασκάλα και τους είπα “ελάτε να μου πείτε τι να κάνω, να του κάνω την χάρη και να την σβήσουμε; Να σας δώσω την φωτογραφία αν την θέλετε;”. Αυτές όμως δεν ήρθαν γιατί μιλούσαν και ήταν σε απόσταση δέκα μέτρα. Και πάτησα το τηλέφωνο χωρίς να το καταλάβω και έβγαλα δύο ίδιες φωτογραφίες».

Στην συνέχεια σύμφωνα με την 56χρονη καθαρίστρια: «Ήρθε μετά και φώναζε “τι έκανες κα. Αθηνά;”. Της απάντησα “Δες το τηλέφωνο είναι καθαρό”. Και όντως τις είδε και λέει ναι έχεις δίκιο, οι φωτογραφίες είναι εντάξει, δεν έπρεπε να το κάνεις. Ζήτησα συγγνώμη, δεν το σκέφτηκα, δεν είδα κάτι άσχημο πονηρό. Και τις έσβησε η ίδια η δασκάλα. Αυτό το καταθέτει και η ίδια η μητέρα. Εκεί τελείωσαν όλα. Η δασκάλα πήρε την διευθύντρια στο τηλέφωνο και της τα είπε, καταγράφηκε το συμβάν. Η μάνα έλεγε όλα καλά, δεν θέλω τίποτα. Έφυγαν και όλα τελείωσαν».

Με τον δήμαρχο, όπως μας αναφέρει, είχαν προηγούμενα και κάνει λόγο για σκευωρία: «Την περασμένη χρονιά τον είχα πάει στην επιθεώρηση εργασίας. Με είχε και δούλευα έναν χρόνο με 270 ευρώ τον μήνα. Και δεν τα πήραμε ποτέ τα λεφτά γιατί έβαλε τα άλλα κορίτσια να υπογράψουν αλλά εγώ δεν το δέχτηκα. Είναι μια σκευωρία όχι μόνο του δήμου αλλά του υπουργείου και όλης της αστυνομίας. Πήρα μια θέση άλλης και τώρα κρατάω στα χέρια μου στοιχεία που τους καίνε. Έχω φωτογραφίες ενός παιδιού που ήταν στην τουαλέτες ντυμένο από πάνω μέχρι κάτω».

Η κατηγορούμενη αναφέρει: «Μου έκανε καταγγελία σύμβασης, με έχουν σε παύση, με πέταξαν. Με αυτήν την ιστορία έχω προβλήματα υγείας στα μάτια και την καρδιά. Τι ψέματα! Το χειρότερο μου είναι ότι δεν έχω πει ποτέ ψέματα για αυτό βρίσκομαι σε αυτή την θέση».

Μάλιστα τονίζει ότι δουλεύει στο συγκεκριμένο σχολείο: «Τέσσερα χρόνια, από αυτό το σχολείο πέρασε και ο πατέρας μου, εγώ, ο γιος μου και σε τέσσερα χρόνια περιμένω την σύνταξη και τι, πήγα για να καταστρέψω ένα παιδί και να φωνάζω την μάνα του να έρθει. Δεν είμαι τρελή και αυτό προσπάθησαν να με βάλουν στο τρελοκομείο. Τους είπα εγώ θα το πάω μέχρι τέλους. Θα πεθάνω αλλά δεν θα πεθάνω μόνη μου».

Η 56χρονη καθαρίστρια διώκεται για παραγωγή και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, παραβίαση απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπό τη μορφή αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της συλλογής προσωπικών δεδομένων. Μετά την απολογία της σε ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Εκτός από τους όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγορεύτηκε η προσέγγιση του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου.