Τι έλεγε στα θύματά του ο γιατρός «μαϊμού»

Σοκάρει η υπόθεση με τον 47χρονο που παρίστανε τον γιατρό και με τις πρακτικές του οδήγησε στον θάνατο δύο παιδιά, ηλικίας 14 και 16 ετών και έναν 76χρονο άνδρα.

«Μη φοβού». Με αυτήν την φράση προσπαθούσε να καθησυχάσει τους ασθενείς και τους συγγενείς του ο 47χρονος με το ψευδώνυμο «Νίκος Κόντος», ο οποίος εμφανιζόταν ως διακεκριμένος από την Ελβετία που υποσχόταν πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Ο 47χρoνος φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από το 2016. Προκειμένου να πείσει τα υποψήφια θύματα του συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Η συνήθης θεραπεία που πρότεινε είχε διάρκεια 5 μηνών και τα βότανα τα προμηθευόταν από συγκεκριμένο κατάστημα στο Πήλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανιζόταν πως γνώριζε ακόμα και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπεδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών.

Εμφανιζόταν ως συνοδός ασθενών είτε σε χώρους ιδιωτικών ιατρείων ή σε άλλους χώρους, όπως καφετέριες και ξενοδοχεία.

Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές. Αναλάμβανε το συντονισμό χωρίς τη συμμετοχή του, όμως ήταν παρών κατά την εισαγωγή των ασθενών κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων με τη συναίνεση των ασθενών να του αποστέλλουν τα αποτελέσματα και απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις άλλων ιατρών και χορηγούσε δικά του “φάρμακα” σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από την Ελβετία. Εμφανιζόταν χωρίς μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ σε άλλους παρίστανε τον πιλότο ή το γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.

Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και το μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και Πρόεδρο Εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου και υποσχόταν μεταθέσεις.

Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.