Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. για την επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – «Ο αστυνομικός έσβησε τη φωτιά από το σώμα του»

Καρέ – καρέ εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ανέλαβαν την προανάκριση για την επίθεση με βόμβα μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ήδη έγιναν 9 προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή, ωστόσο, δεν προέκυψε κάποια εμπλοκή των ατόμων και αφέθηκαν ελεύθερα. Σε ό,τι αφορά τον αστυνομικό που τραυματίστηκε από την επίθεση, παραμένει νοσηλευόμενος στο 401ΓΣΝΑ καθώς φέρει εγκαύματα 2ου βαθμού. Ήδη, πάντως, έχει δώσει μια πρώτη κατάθεση στους συναδέλφους τους και φέρεται να κάνει λόγο για ένα ΙΧ αυτοκίνητο που σταμάτησε και οι επιβάτες πέταξαν βόμβα μολότοφ.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εξετάζεται ο στόχος της επίθεσης να ήταν ο αστυνομικός – φρουρός, οι δράστες δηλαδή να ήθελαν τουλάχιστον τον τραυματισμό του.

«Υπάρχει σταθερή φύλαξη στο συγκεκριμένο οίκημα, αλλά περιπολίες οι οποίες περνούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Βρήκε τη στιγμή που ο συνάδελφος μπήκε μέσα στο όχημα, σταμάτησαν δίπλα του εκσφενδονίζοντας μια μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον άνθρωπο αυτό μέσα στο όχημα. Είναι καθαρά μια δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού.

Ο άνθρωπος αυτός νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο. Μπορεί να είναι και δευτέρου βαθμού τα εγκαύματα. Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε σε τηλεοπτικές της δηλώσεις η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ., Κ. Δημογλίδου.

Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, σύμφωνα με όσα είπε ο αστυνομικός.

«Ο συνάδελφος προσπάθησε να σώσει τον εαυτό του», εξήγησε η κ. Δημογλίδου.

«Φαίνεται ότι η επίθεση ήταν σε βάρος του αστυνομικού και όχι σε βάρος της οικίας. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα», είπε ακόμη. «Δεν μπορούμε ακόμη να γνωρίζουμε αν ήθελαν να σκοτώσουν έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό ή τραύματα».

«Ευτυχώς χάρη στην ψυχραιμία του κατάφερε ο ίδιος να σβήσει τη φωτιά από το σώμα του και να ενημερώσει την αστυνομία», εξήγησε.