orange press

Τι λέει η εταιρεία για την διαρροή αερίου στην Θεσσαλονίκη

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Παρασκευής 17 Ιανουαρίου στις Αρχές στη Θεσσαλονίκη έπειτα από διαρροή αερίου σε σημείο της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, κοντά στο ύψος του κόμβου της Θέρμης.

Το σημείο αποκλείστηκε από αστυνομικούς ενώ μετέβη δύναμη της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή είναι πολύ έντονη η οσμή αερίου, που, κατά τις πρώτες πληροφορίες, συνδέεται με βλάβη που προκλήθηκε σε αγωγό κατά τη διάρκεια εργασιών από συνεργείο του δήμου.

Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 10:35 το πρωί για διαρροή αερίου στον κόμβο Σέδες και αφού ελήφθησαν όλα τα μέτρα προστασίας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, για τους κατοίκους της περιοχής και για τους οδηγούς που κινούνταν σε ακτίνα 500 μέτρων από τη διαρροή, συνεργείο της εταιρείας φυσικού αερίου αποκατέστησε το πρόβλημα.

«Δεν χρήζει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της περιοχής, καθώς η Enaon EDA εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Η Εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σήμερα 17/1/2025, σε συνέχεια εργασιών τρίτου φορέα εκ μέρους Εταιρείας Κοινής Ωφέλειας, πραγματοποιήθηκε ρήξη αγωγού μέσης πίεσης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο ύψος του κόμβου της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.

Από τη πρώτη στιγμή, τα αρμόδια συνεργεία επιφυλακής της δομής Άμεσης Επέμβασης της Enaon EDA μετέβησαν στον χώρο και, σε συντονισμό με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έθεσαν σε πλήρη έλεγχο την βλάβη. Από την βλάβη επηρεάζεται η τροφοδοσία 2 βιομηχανικών καταναλωτών, η αποκατάσταση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν χρήζει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες της περιοχής, καθώς η Enaon EDA εγγυάται την ασφαλή λειτουργία του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Η Εταιρεία βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις Αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι για οποιοδήποτε θέμα ασφαλείας αφορά στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Άμεσης Επέμβασης της Enaon EDA στην τηλεφωνική γραμμή 800 1187 878 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θεοδωρικάκος από Ηλεία:Με τον αναπτυξιακό νόμο στοχεύουμε στην μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων
9 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Πολάκης: Ξεκοκκαλίζουν τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης
9 Φεβρουαρίου, 2025
Πάνος Τουλιάτος: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία του
9 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως 1.186 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως 1.186 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
9 Φεβρουαρίου, 2025
Υπόθεση Λεύκοβιτς: Καταδικάστηκε σε 18 χρόνια για τον βιασμό της κόρης του και δεν μπήκε ούτε μια μέρα φυλακή
9 Φεβρουαρίου, 2025
Κώστας Τσιάρας: Κυβέρνηση και αγρότες είμαστε «στην ίδια όχθη του ποταμού»
9 Φεβρουαρίου, 2025
ΗΠΑ: Ο Τραμπ «κόβει» την πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα σε Μπλίνκεν και Σάλιβαν
9 Φεβρουαρίου, 2025
Μαρτυρία που σοκάρει για τον δολοφόνο στη Λάρισα – «Μισούσε τους Ρομά, όπου τους έβρισκε τους σακάτευε στο ξύλο»
9 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλό φονικό στη Λάρισα: Καλάσνικοφ, χειροβομβίδα και δεκάδες σφαίρες μέσα στο ξυλουργείο του 60χρονου
9 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στην Σαντορίνη: «Οι εβδομάδες που έρχονται θα είναι δύσκολες»
9 Φεβρουαρίου, 2025