Τι λέει το παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ για την «τροπολογία που παύει εκατοντάδες διώξεις»

Εξηγήσεις σε σχέση με την είδηση που διακινείται σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορά τροπολογία για ποινικές/πειθαρχικές διώξεις εναντίον υπαλλήλων ΟΤΑ, δίνει το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ που αναφέρει:

«Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια ψευδής είδηση σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται να παύει μέσω τροπολογίας εκατοντάδες διώξεις, ποινικές και πειθαρχικές, εναντίον αιρετών και υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αντίθετα με τα ψεύδη που διακινούνται, η τροπολογία αφορά αποκλειστικά και μόνο δαπάνες οι οποίες έχουν διερευνηθεί και εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (δηλαδή το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) πριν την πληρωμή τους. Πρόκειται επομένως για ουσιαστική προστασία των αιρετών και των υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι ασκούν τα καθήκοντά τους πιστοί στον έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών και οι οποίοι χωρίς τη συγκεκριμένη ρύθμιση ταλαιπωρούνται χρόνια στις δικαστικές αίθουσες μέχρι τελικά να αθωωθούν αφού όμως πρώτα έχουν επιβαρύνει το ήδη επιβαρυμένο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης.

Η συγκεκριμένη βουλευτική τροπολογία ούτε νύχτα κατατέθηκε, ούτε στα μουλωχτά, όπως διαδίδουν οι δημιουργοί της ψευδούς είδησης. Αντίθετα, κατατέθηκε 3 ημέρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων και «σηκώθηκε» επικοινωνιακά σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ψήφισή της και 10 μέρες μετά την κατάθεσή της. Τόσο χρειάστηκαν κάποιοι, μεταξύ των οποίων μέσα και λογαριασμοί του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ που υπερψήφισε την εν λόγω τροπολογία, για να εμπνευστούν, να κατασκευάσουν και να διασπείρουν το συγκεκριμένο fake news!

Για να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια ή αμφιβολία σε οποιονδήποτε, εισάγεται, εκ του περισσού, διάταξη σε νομοσχέδιο που κατατίθεται την προσεχή εβδομάδα, βάσει της οποίας το πλαίσιο εφαρμογής της διάταξης εξαιρεί ρητά και με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις περιπτώσεις θεώρησης ενταλμάτων που έγιναν με δόλο από τους υπαίτιους. Έτσι κλείνει και με τη βούλα η σπέκουλα και η προπαγάνδα σχετικά με δήθεν φωτογραφικό «ξέπλυμα» συγκεκριμένων πολύκροτων υποθέσεων που ούτως ή άλλως δεν καλύπτονταν καθοιονδήποτε τρόπο από την συγκεκριμένη τροπολογία».

-Ad-