Τι συμβαίνει με το ΑΠΕ; Η νέα λογοκρισία (pic)

Αλλάξαμε Κυβέρνηση, άλλαξαν τα πράγματα και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Προς το χειρότερο βέβαια… Και αυτό διότι σε 10 μέρες Κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, είχαμε και δεύτερο κρούσμα λογοκρισίας.

Το πρώτο κρούσμα, ήταν η μη αναφορά της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην βρετανίδα πρωθυπουργό για εφαρμογή και τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε στην ανακοίνωσή της Τερέζα Μέι.

Χθες, είχαμε το δεύτερο κρούσμα, με το Πρακτορείο να αναφέρει στο τηλεγράφημά του, σχετικά με την τοποθέτηση του νέου αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο συνέδριο του Economist: «Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως η Ελλάδα θα παίξει το ρόλο του σταθεροποιητή στην περιοχή των Βαλκανίων. Σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική των βαλκανικών χωρών. Ταυτόχρονα, όμως, αναφερόμενος στην Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε πως «θα κινηθούμε με τον πιο προσεκτικό τρόπο, διασφαλίζοντας τα εθνικά δικαιώματα και τα προϊόντα μας», ενώ ταυτόχρονα μέσω της ενταξιακής διαδικασίας θα έχουμε τον χώρο να συζητήσουμε διάφορες πτυχές της Συμφωνίας».

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε: «Τα πολιτικά ζητήματα που έχουμε μεταξύ μας (Βόρεια Μακεδονία) έχουν επιλυθεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμφωνία των Πρεσπών».

-Ad-