Τι «βλέπουν» οι Αρχές για την επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου – Ψάχνουν κάμερες για το δρομολόγιο των δραστών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα, τα ξημερώματα προς Πέμπτη (27.06.24).

Από το χτύπημα τραυματίστηκε ο αστυνομικός φρουρός, που βρισκόταν έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου τη στιγμή της επίθεσης με μολότοφ και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, αφότου έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο φρουρός τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο, ενώ από την επίθεση έπιασε φωτιά και ένα περιπολικό που ήταν εκεί και κλήθηκε η πυροσβεστική.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών Αρχών, στόχος της επίθεσης ήταν ο φρουρός, ο οποίος τώρα νοσηλεύεται με εγκαύματα β’ βαθμού.

Ο ίδιος καταθέτοντας όσα συνέβησαν, περιέγραψε ότι λίγο μετά μία τα ξημερώματα ένα αυτοκίνητο, όπου μέσα ήταν τουλάχιστον τρία άτομα, πέρασε από το σημείο, σταμάτησε και τότε οι δράστες πέταξαν τις μολότοφ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Αρχές αναμένεται να κάνουν «φύλλο και φτερό» τις κάμερες, που έχουν καταγράψει το αυτοκίνητο να περνά έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου.

Ταυτόχρονα, θα «σαρώσουν» τις κάμερες και από την ευρύτερη γύρω περιοχή, έτσι ώστε να βρουν το δρομολόγιο που ακολούθησε το αυτοκίνητο, από το οποίο «έπεσαν» οι μολότοφ.

Σημειώνεται πως για το περιστατικό έχουν γίνει 9 προσαγωγές.