Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της «Landis+Gyr»

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με τα στελέχη της εταιρείας «Landis+Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς.

Η επένδυση αφορά την κατασκευή νέας μονάδας στην Κόρινθο και τη δημιουργία 170 νέων θέσεων εργασίας από την εταιρεία, η οποία είναι παγκοσμίως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας όσον αφορά την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η κρίση λόγω κορωνοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην “πράσινη ενέργεια”. Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.

Οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον Πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενω εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση. Είναι εξαιρετικό σημαντικό δε ότι, όπως σημείωσαν, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο.

Η «Landis+Gyr», με πωλήσεις 1,8 δις $, λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού,, Αλέξης Πατέλης και εκ μέρους της «Landis+Gyr», ο Group CEO Werner Lieberherr, η Executive Vice President Susanne Seitz, ο Vice President,
Supply Chain & Operations Adrian Theiler και ο Managing Director Greece, Αριστείδης
Παππάς.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Β. Ζελένσκι: Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ για την ειρήνη της Ουκρανίας ή για την ένταξη στο ΝΑΤΟ
23 Φεβρουαρίου, 2025