Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μελόνι για το μεταναστευτικό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Giorgia Meloni.

Ο Πρωθυπουργός και η Ιταλίδα ομόλογός του συζήτησαν ζητήματα συντονισμού σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενόψει της ειδικής συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Giorgia Meloni αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομία με αφορμή το σχέδιο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, καθώς και για το Μεταναστευτικό, ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Aνακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης

«Μετά τις συναντήσεις της 3ης Φεβρουαρίου στη Στοκχόλμη και στο Βερολίνο, η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni, είχε μια πυκνή σειρά τηλεφωνημάτων στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 9ης-10ης Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Μακρόν, με τον Πρωθυπουργό.

Ο Υπουργός Ολλανδός υπουργός, Rutte, με τον Αυστριακό Ομοσπονδιακό Καγκελάριο, Nehammer, και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Μητσοτάκη.

Στο επίκεντρο της ανταλλαγής απόψεων, η προτεραιότητα ενός συγκεκριμένου μηνύματος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την πλήρη υποστήριξη της Ουκρανίας στις 360 μοίρες και για τις λύσεις της ΕΕ για την υποστήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και για μια επιτέλους ευρωπαϊκή διαχείριση των μεταναστευτικών ροών που να επικεντρώνεται στο εξωτερικό μέγεθος και στον έλεγχο των συνόρων».

-Ad-