Τηλεφωνική επικοινωνία Θεοχάρη – Χάλιντ Ελ Ανάνι

Η αναβάθμιση της συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου, αμέσως μόλις επανέλθουν οι πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών, ήταν από τα σημαντικότερα ζητήματα που συζήτησαν οι υπουργοί Τουρισμού Ελλάδας και Αιγύπτου, Χάρης Θεοχάρης και Χάλιντ Ελ Ανάνι, κατά τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους.

Στο γεγονός αναφέρεται το υπουργείο Τουρισμού της Αιγύπτου, σε επίσημο Δελτίο Τύπου, όπου σημειώνεται ότι ο Αιγύπτιος υπουργός επικοινώνησε με τον Έλληνα ομόλογό του, με τον οποίον συζήτησε τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τουριστικό τομέα αλλά και για τις απαιτούμενες προετοιμασίες και τα προληπτικά μέτρα κατά την υποδοχή των επισκεπτών, όταν θα ξεκινήσουν πάλι οι πτήσεις.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί μίλησαν για τον τρόπο εφαρμογής διμερούς συμφωνίας σχετικά με την πραγματοποίηση αυστηρών ελέγχων για την προστασία της υγείας των τουριστών αλλά και των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, μετά την επανεκκίνηση της τουριστικής κίνησης σε τακτική βάση.

Επίσης, συζήτησαν για την πραγματοποίηση κοινών τουριστικών προγραμμάτων για τουρίστες τρίτων χωρών, που θα επισκεφθούν την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Αυτά θα αποτελούν ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν μεταξύ των δύο χωρών, το οποίο θα προωθήσουν από κοινού σε όλα τα διεθνή τουριστικά φόρουμ και αγορές και στα μέσα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού της Αιγύπτου επισημαίνεται ότι η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε αναλάβει το χαρτοφυλάκιο ο κ. Αλ Ανάνι, μετά από πρόσκληση που του είχε απευθύνει η ελληνική πλευρά, κυρίως ενόψει της ενεργοποίησης της τριμερούς συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη το 2017 μεταξύ Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου στον τομέα του ναυτιλιακού τουρισμού.\

Τέλος, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο υπουργών έγινε αναφορά σε ενδεχόμενη συνεργασία στον θρησκευτικό τουρισμό.

-Ad-