Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι – Νετανιάχου

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε σήμερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, η Μελόνι επανέλαβε ότι είναι απαράδεκτο, το ότι η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ επλήγη από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και υπενθύμισε ότι η συγκεκριμένη αποστολή αναπτύχθηκε μετά από απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, για να συνεισφέρει στη σταθερότητα της περιοχής.

Υπογράμμισε, δε, ότι είναι απόλυτη ανάγκη η ασφάλεια του προσωπικού της αποστολής Unifil, να τύχει πλήρους προστασίας.

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε βέβαιη ότι η πλήρης εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 μπορεί να συμβάλει στη σταθεροποίηση των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, με παροχή εγγύησης ότι όλοι οι εκτοπισμένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις εστίες τους.

Στην ανακοίνωση, τέλος, αναφέρεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να καταβληθούν προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης σε περιφερειακό επίπεδο, εκφράζοντας και πάλι την απόλυτη προθυμία της χώρας της, και ως εκ περιτροπής προέδρου της ομάδας της G7, να εργαστεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Διπλωματικές πηγές: Στις 17 και 18 Μαρτίου η Πενταμερής για το Κυπριακό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Άστατος στα δυτικά, επιστρέφει ο χειμώνας το Σαββατοκύριακο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Κλειστά τα σχολεία μέχρι την Παρασκευή, η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στα ίδια επίπεδα – Τι συνιστούν οι ειδικοί
11 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός εντοπίστηκε 90χρονος μετά από φωτιά στο σπίτι του στο Αγρίνιο
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθησαν 2 νεαροί για κλοπή δικύκλου και διακίνηση ναρκωτικών στο Νέο Ψυχικό
11 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός για την εξαφάνιση 78χρονης στα Δολιανά Πωγωνίου – Silver Alert σε ισχύ
11 Φεβρουαρίου, 2025
Στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού η παλιά δόξα του Ολυμπιακού Σάββας Παπάζογλου
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Έληξε το θρίλερ με τον άνδρα που είχε «ταμπουρωθεί» στο σπίτι του – Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα
11 Φεβρουαρίου, 2025
Κερατσίνι: Άντρας βρίσκεται «ταμπουρωμένος» σε σπίτι – Δεν αφήνει τη μητέρα και την αδελφή του να φύγουν
11 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο Θεόδωρος Χαριτόπουλος, «δεξί χέρι» του Κωνσταντίνου Καραμανλή
11 Φεβρουαρίου, 2025