Τηλεκπαίδευση: Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα λέει το υπουργείο Παιδείας – «Μεμονωμένα περιστατικά»

Περισσότερα από 47.000 τμήματα δημοτικού και νηπιαγωγείου είναι συνδεδεμένα αυτή τη στιγμή και πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας.

Ο παραπάνω αριθμός αντιστοιχεί σε περίπου 700.000 μαθητές.

Αναφορές για προβλήματα από αρκετές περιοχές

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές από αρκετές περιοχές για σοβαρά προβλήματα στη σύνδεση στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταγραφεί προβλήματα σε σχολεία, μεταξύ άλλων, της Αθήνας, της Κρήτης, της Λάρισας, σε νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Αρκετοί γονείς ανέφεραν χαμηλές ταχύτητες στη σύνδεση, αδυναμία σύνδεσης και προβλήματα στην εικόνα και στον ήχο.

Για τις περιπτώσεις που αναφέρουν προβλήματα στη σύνδεση με την πλατφόρμα του webex, πηγές του υπουργείου Παιδείας τις χαρακτήρισαν «μεμονωμένες» και επισήμαναν ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κεντρικά, ούτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ούτε στην πλατφόρμα webex.

Κεραμέως: Δωρεάν για όλα τα μέσα σύνδεσης

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι πλέον θα είναι με μηδενική χρέωση η σύνδεση με την τάξη τηλεκπαίδευσης μέσω σταθερού τηλεφώνου, καθώς και με τα δεδομένα κινητών τηλεφώνων -για όσους δεν έχουν σύνδεση internet στο σπίτι.

Είχε προηγηθεί αίτημα των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind, Forthnet. Εν τέλει, εξασφαλίσθηκε ότι η υφιστάμενη πρόσβαση μέσω τηλεφώνου (call in) στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης Webex θα είναι πλέον και αυτή δωρεάν.

-Ad-