Την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συγκαλεί ο Τσίπρας την Παρασκευή

Tην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συγκαλεί το μεσημέρι της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας εν ‘όψει της έναρξης της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του προϋπολογισμού για το 2021.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως αναμένεται να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης στους βουλευτές του ζητώντας μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, χωρίς να παραλείψει να αναφερθεί και στα γεγονότα των τελευταίων ημερών και τον “πόλεμο λάσπης” που ξεκίνησε η κυβέρνηση με αφορμή την ενοικίαση παραθεριστικής κατοικίας από μέρους του στην Λαυρεωτική. Γίνεται σαφές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιδιώξει να συντηρήσει το θέμα και να στριμώξει την κυβέρνηση πιέζοντας τον πρωθυπουργό να πράξει αυτό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας: Δηλαδή να δώσει στο φως της δημοσιότητας όλα τα στοιχεία που αφορούν τις κατοικίες του και τις ρυθμίσεις των δανείων του.

Για την ακρίβεια ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να παραθέσει στοιχεία για τα 32 ακίνητα που έχει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για το “υπερπολυτελές” ρετιρέ που νοικιάζει στον Λυκαβηττό και για τις ρυθμίσεις των δανείων του ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. “Ένας πρωθυπουργός που χρωστάει τόσα πολλά στις τράπεζες, είναι ένας πρωθυπουργός ευάλωτος σε πιέσεις” σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος δίνοντας την αίσθηση πως η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να δώσει συνέχεια στο θέμα αξιώνοντας από τον Κ. Μητσοτάκη να δώσει διευκρινίσεις για τα παραπάνω ζητήματα. Κάτι που έγινε σαφές και από την παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Γιάννη Ραγκούση στη Βουλή σχολιάζοντας πως ο Αλ. Τσίπρας “σας έδωσε όλα τα στοιχεία κατά τρόπο που δεν έχει διανοηθεί να κάνει ποτέ ο δικός σας πρόεδρος και σημερινός πρωθυπουργός κι εσείς αρχίσατε τα καλαμπούρια”. Αφού θέλει να σπρώξει εκεί την πολιτική ζωή του τόπου γιατί δεν δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τα ενοίκια, τις επισκευές και τα ακίνητά του, για τα δάνεια τα οποία έχει και ο ίδιος και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης;” διερωτήθηκε.

Προκάλεσε αίσθηση το γεγονός πως ο κ. Ραγκούσης δεν απέφυγε να κάνει και σύγκριση με την Νέα Δημοκρατία του παρελθόντος τονίζοντας πως ούτε επί Κώστα Καραμανλή, ούτε επί Αντώνη Σαμαρά η χώρα δεν είχε γνωρίσει “τέτοια ξεφτίλα, τέτοιον κιτρινισμό”.

Να σημειωθεί πως ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος μαζί με τον τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθό πραγματοποίησαν επίσκεψη στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας όπου από τις αφηγήσεις των εργαζομένων διαπίστωσαν ότι “το προσωπικό αποδεκατίζεται, το νοσοκομείο βρίσκεται στα όρια των αντοχών του και αντί για στήριξη η διοίκηση και η κυβέρνηση επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού και της εκδίκησης απέναντι σε όποιον τολμά να καταγγείλει και να διεκδικήσει”.