Τις ευθύνες στη… Νέα Οδό ρίχνει ο Πατούλης

«Να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες τους» ζήτησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Νέα Οδός» που έχει στην ευθύνη της το οδικό τμήμα της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας.

Όπως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κοινοπραξίας βρίσκονται στην περιοχή 80 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών γίνονται συνεχείς εκτροπές της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής, παρότι έχει στην ευθύνη της το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου μόνο μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης, έστειλε εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε περιοχές που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

Η απόφαση ελήφθη καθώς υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών, καθώς παραμένουν αποκλεισμένα και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για φορτηγά και λεωφορεία, από την περιοχή των διοδίων στις Αφίδνες μέχρι την Τραγάνα της Φθιώτιδας. Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας και στα δύο ρεύματα, στο ύψος του Καπανδριτίου και της Μαλακάσας, λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Παράλληλα, όλα τα ΚΤΕΛ από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, έχουν ακυρώσει τα δρομολόγιά τους προς Αθήνα, χωρίς οι οδηγοί τους να έχουν κάποια ενημέρωση για το πότε θα μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η αστυνομία έχει ακινητοποιήσει εκατοντάδες φορτηγά και δεκάδες λεωφορεία σε διάφορα σημεία του εθνικού οδικού δικτύου από Λαμία έως Τραγάνα. Την ίδια στιγμή, τα έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στην περιοχή του Μαρτίνου και της Υλίκης με την ίδια ένταση.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα, δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής βρίσκονται κατά μήκος της εθνικής οδού διευκολύνοντας τη διέλευση των αυτοκινήτων και παίρνοντας μέτρα έτσι ώστε να μην εγκλωβιστούν, εκεί όπου τα καιρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα.