Tις ΗΠΑ επισκέπτεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου – Θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιδιώκοντας να ενισχύσει τους δεσμούς του Ισραήλ με την Ουάσινγκτον μετά την ένταση που επικράτησε στις διμερείς σχέσεις επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου, ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέπτεται τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, αναχωρεί από το Ισραήλ την ώρα που η εκεχειρία με τη Χαμάς στη Γάζα εξακολουθεί να τηρείται και ενόψει του νέου γύρου διαπραγματεύσεων που ξεκινά αύριο Δευτέρα για τη δεύτερη φάση της συμφωνίας.

«Οι αποφάσεις που λάβαμε στον πόλεμο έχουν ήδη αλλάξει το πρόσωπο της Μέσης Ανατολής», εκτίμησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πριν την αναχώρησή του.

«Οι αποφάσεις μας και το θάρρος των στρατιωτών μας έχουν αλλάξει τον χάρτη. Αλλά πιστεύω ότι με στενή συνεργασία με τον πρόεδρο Τραμπ μπορούμε να τον αλλάξουμε ακόμη περισσότερο και προς το καλύτερο», πρόσθεσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
«European Shipping Summit 2025»: Εκδήλωση της ΕΕΕ – Τραυλού: «Υπεύθυνη ηγέτιδα η ναυτιλία των Ελλήνων για την Ευρώπη»
10 Μαρτίου, 2025
Η Νίκη «αδειάζει» τον Νικόλα Παπαδόπουλο που βανδάλισε εκθέματα στην Εθνική Πινακοθήκη
10 Μαρτίου, 2025
Καιρός: Νέα θερμή εισβολή στο τέλος της εβδομάδας
10 Μαρτίου, 2025
Συμμετοχές ρεκόρ στον 13ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας
10 Μαρτίου, 2025
Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν καταργούνται τα ΚΕΠΑ ως οργανισμός
10 Μαρτίου, 2025
Κρεμλίνο για διαβουλεύσεις με Ιράν: «Είναι μια κυρίαρχη χώρα και καθορίζει ανεξάρτητα τη θέση του»
10 Μαρτίου, 2025
ΟΣΕ: Απάντηση σε δημοσίευμα αναφορικά με τις προσλήψεις προσωπικού κυκλοφορίας με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών
10 Μαρτίου, 2025
Ζελένσκι: «Το Κίεβο θέλει ειρήνη»
10 Μαρτίου, 2025
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: Όταν μιλούν για «κατήγορο χυδαιότητας και τοξικότητες» ας κοιτούν στον καθρέφτη
10 Μαρτίου, 2025
Εθνική Πινακοθήκη: Αφέθηκε ελεύθερος και απειλεί με μηνύσεις ο βουλευτής της Νίκης
10 Μαρτίου, 2025