«Της κάρφωσε το μαχαίρι, το κατέβασε και το έστριψε»

Συγκλονίζει ο πατέρας της 22χρονης κοπέλας που δέχθηκε επίθεση από τον 32χρονο Ιρακινό το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 στην Ερμού. Περιγράφει τα όσα δραματικά βίωσε η κόρη του μέρα μσημέρι, σε κεντρικότατο σημείο της πρωτεύουσας ενώ πήγαινε στη δουλειά της και εξηγεί πως είναι η κατάσταση της υγείας της σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως σε βάρος του 32χρονου Ιρακινού ασκήθηκε δίωξης για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και το πρωί της Τρίτης θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή.Dτην κατοχή του δράστη οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα διαβατήριο των Γερμανικών αρχών και όπως υποστήριξε ο 32χρονος, έφτασε στην Αθήνα μέσω Σερβίας.

Η 22χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, με σοβαρά τραύματα από το μαχαίρι, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου και δεν είναι διασωληνωμένη. Η άτυχη κοπέλα είχε μπει αμέσως στο χειρουργείο, καθώς είχε σπασμένο πλευρό, ρήξη διαφράγματος και τραύμα στον πνεύμονα.

Όταν η 22χρονη συνήλθε, το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν εάν ο δράστης είναι στη φυλακή.

Συγκλονισμένος και εμφανώς ταραγμένος, ο πατέρας του θύματος μίλησε στο DEBATER.grQ: “Απ’ ότι μου είπε εχθές η κόρη μου, έτσι από το λίγο που μπορούσε να μιλήσει, την κυνηγούσε μέσα στην Ερμού 100 μέτρα και έτρεχε χωρίς να τον ξέρει. Λίγο πιο κάτω ήταν η ΔΙΑΣ και δεν έκανε τίποτα. Ήταν με μαχαίρι μέσα στην Ερμού και δεν τον είδε κανένας; Φώναζε, φώναζε και δεν αντέδρασε κάποιος.

Ευτυχώς, στα 10 μέτρα από το μαγαζί που δουλεύει και για καλή μας τύχη, είχε πετύχει συνάδελφο της έξω. Να κάνει διάλειμμα, εκεί που δούλευε, και είδε το περιστατικό και την βοήθησε. Ήταν ήδη χτυπημένη και ευτυχώς πρόλαβε το παιδί που ήταν έξω. Χθες πήγα εγώ 10 λεπτά την είδα, εντάξει ήταν λίγο καλύτερα, αλλά ακόμη δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Δύο μαχαιριές δέχθηκε, αλλά η δεύτερη έβαλε το μαχαίρι μέσα, το κατέβασε και το έστριψε. Εκεί πέρα έπαθε την ρήξη διαφράγματος. Έφτασε μου λέει μισό χιλιοστό από την αρτηρία της καρδιάς και κοντά στο στομάχι.

Ξέρεις τι είναι να μεγαλώνεις 22 χρόνια ένα νέο παιδί, να κάνεις τρεις δουλειές για να τα βγάλεις πέρα και να έρχεται ένας ΜΠΙΠ να το καθαρίσει;“, δήλωσε συγκλονισμένος.