Titan: Αύξηση καθαρών κερδών κατά 20% στο 9μηνο του 2024

Ισχυρές επιδόσεις και θετικές προοπτικές εμφάνισε στα αποτελέσματα του εννεαμήνο η Titan.

Συγκεκριμένα οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 4,9% σε €1.985 εκ. στο εννεάμηνο, με όλους τους γεωγραφικούς τομείς να καταγράφουν άνοδο, χάρη στους αυξημένους όγκους πωλήσεων των βασικών προϊόντων και στα βελτιωμένα επίπεδα τιμών.

Το ίδιο διάστημα τα κέρδη EBITDA για το εννεάμηνο αυξήθηκαν κατά 14,6% και ανήλθαν σε €455 εκ. σε συγκρίσιμη βάση, αναπροσαρμοσμένα για μη επαναλαμβανόμενα έξοδα ύψους €18 εκ., εκ των οποίων €8 εκ. κατά το τρίτο τρίμηνο. Τα περιθώρια κερδοφορίας αυξήθηκαν ως αποτέλεσμα της ενισχυμένης λειτουργικής αποδοτικότητάς, του βελτιωμένου ενεργειακού μείγματος και του μειωμένου κόστους καυσίμων.

Τα κέρδη EBITDA του Ομίλου για το τρίτο τρίμηνο ανήλθαν σε €164 εκ., αυξημένα κατά 5% σε συγκρίσιμη βάση. Ισχυρή συνεισφορά από την Titan America, η οποία κατέγραψε αύξηση πωλήσεων κατά 2% και αύξηση κερδών EBITDA κατά 10%, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 20% το εννεάμηνο του 2024 και ανήλθαν σε €238 εκ. σε συγκρίσιμη βάση και τα κέρδη ανά μετοχή για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν σε €3,19.

Ο δείκτης Καθαρού Δανεισμού προς EBITDA διαμορφώθηκε σε 1,1x και η πιστοληπτική ικανότητα του Τιτάνα αναβαθμίστηκε από τον οίκο S&P σε «BB+». Ο Όμιλος ανακοίνωσε τη δημιουργία Χρηματοδοτικού Πλαισίου συνδεδεμένου με Ρήτρα Αειφορίας (Sustainability-Linked Financing Framework).

Οι επενδυτικές δαπάνες διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα και διαμορφώθηκαν σε €181 εκ. Στο πλαίσιο της Στρατηγικής Πράσινης Ανάπτυξης 2026, ο Όμιλος υπέγραψε τον Σεπτέμβριο σύμβαση για μελέτη Βασικού Σχεδιασμού (FEED) για το έργο δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα IFESTOS στην Ελλάδα.

Ο Όμιλος έχει συμφωνήσει έως και σήμερα εξαγορές 3 λατομείων αδρανών υλικών, 1 λατομείου αργίλου και 1 μονάδας έτοιμου σκυροδέματος.

Η διαδικασία εισαγωγής των δραστηριοτήτων της Titan America σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προχωρά σύμφωνα με το πρόγραμμα. Σημαντικά στάδια έχουν ολοκληρωθεί ενώ στοχεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία και να γίνει η εισαγωγή το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Θετικές προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, χάρη στα σταθερά επίπεδα τιμών και στους υψηλούς όγκους πωλήσεων.

Ολόκληρη η έκθεση

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Και ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποσύρει την αγωγή κατά του Αλέξη Κούγια: «Οι μάχες που δίνουμε στη ζωή έχουν ένα όριο και αυτό είναι ο θάνατος»
8 Μαρτίου, 2025
Σύλληψη τεσσάρων Τούρκων για την ανθρωποκτονία στη Γλυφάδα και εννέα προσαγωγές
8 Μαρτίου, 2025
Γ. Καραμέρος: «Η πρόταση δυσπιστίας λειτούργησε σαν μαγνήτης για να βγουν από το “κουτί” της συγκάλυψης αρκετά από τα γρανάζια»
8 Μαρτίου, 2025
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι τη συγγνώμη Μητσοτάκη – Ο Κυριαζίδης ήταν αμετανόητος»
8 Μαρτίου, 2025
Διεγράφη ο Δ. Κυριαζίδης από τη Νέα Δημοκρατία
8 Μαρτίου, 2025
Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι: Οι ισχυρισμοί του κρεοπώλη στη συμπληρωματική απολογία του
8 Μαρτίου, 2025
Πάτρα: 60χρονος εντοπίστηκε αιμόφυρτος στον δρόμο με τραύματα στο κεφάλι – Τι εξετάζουν οι Αρχές
8 Μαρτίου, 2025
Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν – Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
8 Μαρτίου, 2025
Τα σενάρια για το πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς νεαρούς στη Σπάρτη
8 Μαρτίου, 2025
Άλυτος γρίφος ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου: «Απομακρύνεται η εγκληματική ενέργεια, αλλά πώς βρέθηκε εκεί πάνω;»
8 Μαρτίου, 2025