«Τιτανομαχίες» στους 16 του Champions League – Οι ημερομηνίες των αναμετρήσεων

Το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε η κλήρωση για τη φάση στο Champions League και λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των οκτώ αγώνων.

Η διοργάνωση θα ξαναρχίσει στις 14 Φεβρουαρίου (Τρίτη) με τα μεγάλα παιχνίδια ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ-Μίλαν, ενώ μία μέρα αργότερα θα παίξουν Μπριζ-Μπενφίκα και Ντόρτμουντ-Τσέλσι.

Την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, θα αναμετρηθούν Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης, Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Νάπολι και την επομένη θα παίξουν Λειψία-Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ-Πόρτο.

Champions League – Το πρόγραμμα της φάσης των «16»:

Πρώτοι αγώνες

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου: Μίλαν – Τότεναμ, Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου: Μπριζ – Μπενφίκα, Μπορούσια Ντόρτμουντ – Τσέλσι

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου: Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης, Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Νάπολι

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου: Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ – Πόρτο

Οι ρεβάνς

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023: Μπενφίκα – Μπριζ, Τσέλσι – Μπορούσια Ντόρτμουντ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023: Τότεναμ – Μίλαν, Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023: Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία, Πόρτο – Ίντερ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ, Νάπολι – Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Champions League – Η αποκωδικοποίηση των “ζευγαριών”

Οι ειδικοί όροι, που εφαρμόσθηκαν σχετικά με την δυνατότητα και τον «αποκλεισμό», για την κλήρωση στους «16» του Champions League, είχαν ως αποτέλεσμα, την ανάδειξη δύο «πρόωρων τελικών».

Κατ’ αρχάς, η Παρί Σεν Ζερμέν, των Μέσι, Μπαπέ και Νεϊμάρ, θ’ αντιμετωπίσει την γερμανική «μηχανή» της Μπάγερν Μονάχου. Πρόκειται για δύο από τα ισχυρά φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, δεδομένης της αγωνιστικής ισχύος και της δυναμικής, που έχουν εφέτος, οι δύο ευρωπαϊκοί «κολοσσοί». Με την μόνη διαφορά, ότι ο ένας θα μείνει «εκτός νυμφώνος».

Το δεύτερο «ζευγάρι», που θα μπορούσε κάλλιστα, να χαρακτηρισθεί ως «τελικός», είναι αυτό, της Λίβερπουλ με την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» του Κάρλο Αντσελότι, διαθέτουν ένα αξιόπιστο σύνολο, που εντυπωσιάζει σε Ισπανία κι Ευρώπη, ενώ οι Μαδριλένοι θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα και να επαναλάβουν τον περυσινό θρίαμβο. Από την πλευρά τους, οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ και του Κώστα Τσιμίκα, που απογοητεύουν στην Premier League, θέλουν να πάρουν «εκδίκηση» για την απώλεια του τροπαίου, στον περυσινό τελικό, όπου η Ρεάλ επικράτησε με 1-0, χάρη στο γκολ του Βινίσιους.

Το ελληνικό ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στον Κώστα Τσιμίκα, καθώς η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, είναι το λογικό φαβορί στις αναμετρήσεις με την Μπριζ, κάτι που ισχύει, τόσο για την Μάντσεστερ Σίτι, που αναμένεται εύκολη ή δύσκολα να προκριθεί σε βάρος της Λειψίας, αλλά και για την Νάπολι, που εφ΄όσον καταφέρει να διατηρήσει την «δαιμονιώδη» φόρμα που διανύει, πιθανώς θα ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί τα υπόλοιπα «ζευγάρια», καθώς Μίλαν και Τότεναμ, Ντόρτμουντ και Τσέλσι, αλλά και Ιντερ και Πόρτο, θα διεκδικήσουν μία θέση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.