Tο αεροπλανοφόρο “Σαρλ Ντε Γκολ” εξοργίζει τους Τούρκους

Η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου “ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΟΛ” νότια της Κύπρου, στο “οικόπεδο 8”, συμφερόντων της κοινοπραξίας ΤΟΤΑΛ-ΕΝΙ, αλλά και οι συνεχείς πτήσεις των γαλλικών Ραφάλ στη Μεγαλόνησο, έχουν εξοργίσει τους Τούρκους που έχουν το “ΓΙΑΒΟΥΖ” στην περιοχή.

Η κοινοπραξία ΤΟΤΑΛ-ΕΝΙ ξεκινάει σύντομα γεώτρηση στο “οικόπεδο 8”, όπως αποκάλυψε στην Άννα Σανοζίδου ο Κύπριος κυβερνητικός εκπροσωπος Κυριάκος Κούσιος.

«Θα κατευθυνθεί στο τεμάχιο 8 της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, κάτι που αναμένεται να γίνει τέλος του Μάρτη ή ακόμα και τον Απρίλιο. Υπάρχει μια αισιοδοξία για εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο τεμάχιο 8» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Κούσιος.

Μετά τις επτά σκληρές αερομαχίες Ελλήνων και Τούρκων πιλότων χθες πάνω από το Αιγαίο, ο Χουλουσί Ακάρ σήκωσε το πρωί το τηλέφωνο για να μιλήσει με το Νίκο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να … πέσουν οι τόνοι της έντασης. Οι δύο υπουργοί κανόνισαν να συναντηθούν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, 12 και 13 του μηνός, ενώ μίλησαν και για το νέο γύρο επαφών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που θα γίνει στην Αθήνα μεταξύ 17 και 21 Φεβρουαρίου.

Ο πονηρός ανατολίτης Ερντογάν πάντως, συνέδεσε το τηλεφώνημα Ακάρ με τα Ίμια.