Το χρονικό ενός εγκλήματος και οι «σκοτεινοί σταθμοί» στο θρίλερ της Πάτρας

Στο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού στα τέλη Ιανουαρίου του 2022 η 9χρονη Τζωρτζίνα δολοφονείται με χορήγηση κεταμίνης κι η 36χρονη μητέρα της που βρισκόταν μόνη μαζί της κάνει αυτά τα βήματα για να ειδοποιήσει γιατρούς και νοσηλευτές.

Είναι το τέλος και του τρίτου παιδιού της οικογένειας με την υπόθεση να παίρνει έκταση και να μετατρέπεται πολύ γρήγορα σε ένα θρίλερ που έμελλε να συνταράξει ολόκληρη τη χώρα.

Οι δικαστές έκριναν το πρωί πως η μητέρα της 9χρονης ήταν εκείνη που έκοψε το νήμα της ζωής της. Αμέσως μετά δήλωνε αθώα, εμφανίστηκε στην κηδεία της κόρης της με καθυστέρηση όπως ανέφεραν συγγενείς και φίλοι της οικογένειας με μαλλί κομμωτηρίου..

Έδειχνε οργισμένη από τους πρώτους ψιθύρους και επέμενε σταθερά, ακόμα και μετά τη σύλληψή της, πως έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί της.

Οι μαρτυρίες στο Live News για τη στάση της 36χρονης όταν το παιδί της χαροπάλευε. Τα λόγια που έλεγε μέσα από το νοσοκομείο, όταν κατηγορούσε γιατρούς για ανεπάρκεια και τα αλλεπάλληλα βέλη που εκτόξευε από κάποια στιγμή και μετά στον πρώην σύζυγό της, είχαν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Όλους αυτούς τους 26 μήνες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας και μετά, πολλοί στέκονταν στη συμπεριφορά, στις κινήσεις και στις δηλώσεις της, που έδειχναν να ταιριάζουν σε μια μητέρα που είχε χάσει τα τρία της παιδιά.

Οι διάλογοι με δημοσιογράφους, τα μηνύματα που έστελνε μέσα από τη φυλακή και οι καταθέσεις της στη δίκη, όταν δάκρυσε κάποια στιγμή, έβαζαν σε σκέψεις.

Η καταδικαστική απόφαση για την 36χρονη ήρθε δύο χρόνια μετά την αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News.

Οι εικόνες ντροπής εκείνη τη νύχτα έξω από το σπίτι που έμενε στην Πάτρα, οι αποδοκιμασίες στα δικαστήρια, οι απαντήσεις στους αστυνομικούς και στη συνέχεια η μεταστροφή του πρώην συζύγου της, απασχολούν μια ολόκληρη χώρα.

Καταδικαστική για την 36χρονη ήταν και η απόφαση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης. Η Τζωρτζίνα βρέθηκε τότε να χαροπαλεύει, χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας

Όπως έχει γίνει γνωστό στις 7 Απριλίου του 2021 ο σύζυγος της κατηγορούμενης ανακοίνωσε τη απόφασή του να ζητήσει διαζύγιο κ μια μέρα μετά έγινε η εισαγωγή της Τζωρτζίνας σε νοσοκομείο Την Κυριακή 11 Απριλίου του 2021 το παιδί έπαθε ανεξήγητα ανακοπή.

Λίγους μήνες μετά η Τζωρτζίνα ξεψύχησε στο δωμάτιο που νοσηλευόταν. Ένα απόγευμα που μόνη μαζί της βρισκόταν μόνο η κατηγορούμενη. Με χορήγηση κεταμίνης όπως έδειξαν οι επιστημονικές αναλύσεις.

Το ίδιο ανέκφραστη το πρωί όπως τότε που συνελήφθη και περπατούσε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. Στο φινάλε μιας πρωτοφανούς υπόθεσης στα ελληνικά χρονικά που συζητήθηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια.