Ευρωεκλογές 2024: Το εκλογικό αποτέλεσμα «ξεκλειδώνει» τον ανασχηματισμό

Σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης πυροδότησε το αποτέλεσμα των ευρωπαϊκών εκλογών, οι οποίες, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027».

«Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του με την οποία έκανε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές» και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι το κυβερνών κόμμα δεν έφτασε στον στόχο που είχε θέσει και παραδέχθηκε ότι «υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, με κυριότερο, την ακρίβεια».

Η αίσθηση που επικρατεί ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους είναι ότι ο πρωθυπουργός έχει από καιρό αποφασίσει να προχωρήσει σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος και υπό το φως και του εκλογικού αποτελέσματος οι αποφάσεις αυτές θα επιταχυνθούν.

Ερώτημα παραμένει αν οι αλλαγές θα δρομολογηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες ή αν, λόγω των προγραμματισμένων διαδοχικών ταξιδιών που έχει τις αμέσως προσεχείς ημέρες ο πρωθυπουργός στην Ιορδανία, την Ελβετία και τις Βρυξέλλες, θα καθυστερήσει μερικές ημέρες.