Το έστρωσε στην Ελλάδα – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιονίζει απόψε στη Θεσσαλονίκη και σε αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Λέανδρος».

To χιόνι έκανε απόψε την εμφάνιση του και στη Θεσσαλονίκη, χωρίς μέχρι στιγμής να αναφερθούν προβλήματα. Πυκνή είναι η χιονόπτωση στη Φλώρινα και στα ορεινά των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.

Σημειώνεται ότι ενόψει της επέλασης της κακοκαιρίας «Λέανδρος» θα πραγματοποιηθεί ευρεία έκτακτη σύσκεψη την Παρασκευή στις 10 το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας , Νίκου Χαρδαλιά, για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων.

Χιονίζει απόψε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκη

Aσθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα, στο Σοχό, το Πευκοχώρι, τον Λαχανά, τον Χορτιάτη, την Ξυλόπολη και την Όσσα.

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο lagadasnet.gr οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι υπό το μηδέν, ενώ ταυτόχρονα, σημειώνεται χιονόπτωση. Τα μέλη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή με αλατιέρες και εκχιονιστικά που κινούνται στον ορεινό όγκο.

O μηχανισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης, έχει τεθεί από το μεσημέρι σε 24ωρη επιφυλακή ενόψει τις επιδείνωσης του καιρού και τα συνεργεία με αλατοδιανομείς και υδροφόρες είναι έτοιμα να επιχειρήσουν αν χρειαστεί.

Σάκοι με αλάτι μοιράστηκαν σε νοσοκομεία και σχολεία. Για τυχόν προβλήματα σχετιζόμενα με την κακοκαιρία οι πολίτες θα μπορούν να απευθύνονται σε 24ωρη βάση στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας 2313 317.930.

Χιονίζει και στο Κιλκίς

Το χιόνι έφτασε στην πόλη του Κιλκίς, αλλά και στα ορεινά του νομού Πέλλας. Ασθενής χιονόπτωση σημειώνεται στον νομό Σερρών, στη Εγνατία Οδό, μετά τα διόδια. Στο Νευροκόπι της Δράμας το θερμόμετρο δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου, στη Φλώρινα 1, στο Κιλκίς 2 , στην Κοζάνη 3.

Κλειστά τα σχολεία στη Φλώρινα εξαιτίας της κακοκαιρίας

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα σχολεία Eιδικής Aγωγής του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου εξαιτίας της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών. Επιπλέον λόγος είναι και η λειτουργία των σχολικών τάξεων με ανοιχτά παράθυρα εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Χιόνια στη Φλώρινα το βράδυ της Πέμπτης

Η θερμοκρασία το βράδυ της Πέμπτης στη Φλώρινα εκτιμάται στους -4 βαθμούς Κελσίου, ενώ ως τις 08.00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να πέσει στους -8. Σύμφωνα μάλιστα με την πρόβλεψη του meteo, η θερμοκρασία δεν θα ανέβει πάνω από το μηδέν κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας την Παρασκευή, παρότι δεν προβλέπεται να εξακολουθήσει η χιονόπτωση.

Χιόνια απόψε λόγω της κακοκαιρίας «Λέανδρος» και στην Κοζάνη

Λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης, η κακοκαιρία «Λέανδρος» έκανε την εμφάνισή της και στην Κοζάνη, αφού νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμη και στο κέντρο της πόλης

Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση αναμένονται στη Μακεδονία την Παρασκευή. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Φωτογραφία: neaflorina.gr

-Ad-