AP PHOTO

Το Ιράν απειλεί με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου

«Αν οι κατοχικές δυνάμεις προβούν σε ένα τέτοιο λάθος, θα στοχεύσουμε όλες τις πηγές ενέργειας, τις εγκαταστάσεις και όλα τα διυλιστήρια και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου», τόνισε ο Φαντάβι.

Το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου αν το Ισραήλ του επιτεθεί, προειδοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, Αλί Φαντάβι, σύμφωνα με το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN.

Το πρώτο διάγγελμα, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια απηύθυνε νωρίτερα ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, παρουσιάζοντας τις προθέσεις της Τεχεράνης. Ο ίδιος είχε ένα τουφέκι στο πλευρό του. «Δεν θα καθυστερήσουμε ούτε θα βιαστούμε να απαντήσουμε στο Ισραήλ» τόνισε.

Ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ μίλησε καθώς ηγήθηκε της προσευχής της Παρασκευής στο Ιράν. Πρόσθεσε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς στο Ισραήλ -κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με το Ισραήλ, σκοτώθηκαν περίπου 1.200 άνθρωποι και 250 μεταφέρθηκαν στη Γάζα ως όμηροι- ήταν μια νόμιμη πράξη, όπως και η επίθεση του Ιράν στη χώρα αυτή την εβδομάδα.

Κλιμακώνει το Ισραήλ σε τέσσερα μέτωπα

Σε τέσσερα μέτωπα επιχειρεί το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, σε Λίβανο, Γάζα, Δυτική Όχθη και Συρία. Στη Βηρυτό, βομβάρδισε κτίρια στοχεύοντας τον πιθανό διάδοχο του Νασράλα προκειμένου να εξοντώσει όλη την ιεραρχία της Χεζμπολάχ. Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον 18 άνθρωποι έπεσαν νεκροί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ανάμεσά τους και ο τοπικός ηγέτης της Χαμάς. Στα σύνορα μεταξύ Λιβάνου και Συρίας, λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών, έκλεισε το πέρασμα Μασναά, από όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν διαφύγει.

Εντωμεταξύ ο αμερικανός πρόεδρος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Ισραήλ να πλήξει τις πετρελαιοπηγές του Ιράν, βάζοντας φωτιά στις διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Μητσοτάκης από τη Ρηγίλλης: Μείναμε πάντα με σταθερότητα στη σωστή πλευρά της ιστορίας απέναντι στο σαράκι του διχασμού και το δηλητήριο του λαϊκισμού
4 Οκτωβρίου, 2024
Το Ιράν απειλεί με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου
4 Οκτωβρίου, 2024
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ, στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ
4 Οκτωβρίου, 2024
Τσιάρας: Στόχος μας ο ΕΦΕΤ να γίνει περισσότερο λειτουργικός
4 Οκτωβρίου, 2024
Φρίκη δίχως τέλος στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί μετά από νέες ισραηλινές επιθέσεις
4 Οκτωβρίου, 2024
Εξαφανίστηκε 17χρονος στον Καρέα
4 Οκτωβρίου, 2024
Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα των πλημμυρών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη
4 Οκτωβρίου, 2024
Live: Η ομιλία Μητσοτάκη για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας
4 Οκτωβρίου, 2024
Θεμιστοκλέους: Προσλήψεις 500 τραυματιοφορέων και αλλαγές στις ομάδες εφημεριών μειώνουν την αναμονή
4 Οκτωβρίου, 2024
Η Μελόνι απέσυρε τη μήνυση κατά του ιστορικού Κάνφορα
4 Οκτωβρίου, 2024