Παρά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που συνεχίζονται στο Ισραήλ, αλλά και τις διεθνείς πιέσεις, ώστε οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε συμφωνία για κατάπαυση πυρός και ανταλλαγή ομήρων στη Γάζα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίζεται αδιάλλακτος. Επανέλαβε ότι θεωρεί απαραίτητο η χώρα του να διατηρήσει τον έλεγχο διαδρόμου στα σύνορα Γάζας- Αιγύπτου, ζήτημα που αποτελεί μείζον εμπόδιο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις. Η Χαμάς απειλεί το Ισραήλ πως αν συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του, οι όμηροι θα επιστρέψουν στους συγγενείς τους «τυλιγμένοι σε σάβανα». Βολές και από τον Μπάιντεν στον Νετανιάχου ότι δεν πράττει αρκετά για να επιτευχθεί η εκεχειρία.
Δεύτερη νύχτα έντασης κι επεισοδίων στο Ισραήλ με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν τους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα κατά του Νετανιάχου και ζητώντας την απελευθέρωση των ομήρων. Παρά τη λαϊκή οργή και τις διεθνείς πιέσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, αφού ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των νεκρών ομήρων, διεμήνυσε το Ισραήλ θα παραμείνει στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας, κατά μήκος των συνόρων της Αιγύπτου με νότια Γάζα, παρουσιάζοντας χάρτη που δεν περιλαμβάνει τη Δυτική Οχθη, γεγονός που προκάλεσε αίσθηση.
«Η Χαμάς θα πληρώσει πολύ ακριβό τίμημα. Ο άξονας του κακού χρειάζεται τον διάδρομο της Φιλαδέλφειας και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να συνεχίσουμε να τον ελέγχουμε. (…) Ο διάδρομος της Φιλαδέλφειας… προμηθεύει με οξυγόνο και όπλα τη Χαμάς» τόνισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο με τους έξι ομήρους, που βρέθηκαν νεκροί στη Γάζα, η Χαμάς σκληραίνει τη στάση της, λέγοντας ότι οι φρουροί έχουν λάβει νέες εντολές για το πώς θα χειριστούν τους αιχμαλώτους εάν πλησιάσουν Ισραηλινοί στρατιώτες.
«Η επιμονή του Νετανιάχου να απελευθερώσει τους ομήρους με στρατιωτικά μέσα, και όχι με συμφωνία, σημαίνει ότι θα γυρίσουν στις οικογένειές τους σε σάβανα».
Με την Ουάσινγκτον να επεξεργάζεται νέο σχέδιο εκεχειρίας, διαμηνύοντας ότι θα είναι το τελικό, ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη στάση του Νετανιάχου.
Σε κλίμα οδύνης και παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων κηδεύτηκε στην Ιερουσαλήμ ο Ισραηλινός Αμερικανός όμηρος Χενς Γκόλντεμπεργκ Πόλιν, ένας από τους έξι ομήρους, που βρέθηκαν νεκροι στη Λωρίδα της Γάζας.
Αντιδράσεις στο Ισραήλ αλλά και στη Βρετανία πυροδοτεί η αναστολή από τη βρετανική κυβέρνηση 30 από τις 350 άδειες εξαγωγών όπλων στη χώρα. Η απόφαση αυτή δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια του Ισραήλ, υποστηρίζει ο Βρετανός υπουργός Αμυνας, επιβεβαιώνοντας τη στήριξη του Λονδίνου στο Τελ Αβίβ.