Το Καστελόριζο «έβαλε στο μάτι» ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Ακάρ!

Ένα μόλις 24ωρο μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τον χάρτη της «γαλάζιας πατρίδας» του Ερντογάν, ο Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στην στρατιωτική σχολή Τούζλα, του δείχνει με υπερηφάνεια τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας σημειώνοντας μάλιστα με έμφαση το Καστελόριζο.

«Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε τετελεσμένο και δεν θα αφήσουμε να παραβιασοτύν τα δικαιώματα και το δίκαιο της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Οι προετοιμασίες μας με βάση αυτό είναι πλήρεις και αυτό δεν είναι απειλή» τόνισε ο υπουργός του Ερντογάν.

ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΤΗΣΗ ΑΚΑΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Ο Ακάρ έβαλε και στολή πιλότου και πέταξε στο Αιγαίο με εκπαιδευτικό αεροσκάφος συμμετέχοντας στην τελετή έναρξης νέας εκπαιδευτικής χρονιάς των πιλότων στη Σμύρνη.

Όμως, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού Πενταγώνου το πρωί σήμερα δεν υπήρξε παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου!

Η Τουρκία στήνει σκηνικό έντασης και το επόμενο διήμερο στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς πραγματοποιεί ασκήσεις κοντά στο Καστελόριζο. Πάντως, για αύριο και η Ελλάδα δέσμευσε με Νavtex περιοχή νοτίως του νησιού για διεξαγωγή ασκήσεων.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ έδωσε καταλυτική απάντηση στις τουρκικές αιτιάσεις περί Γαλάζιας Πατρίδας.