ap images

Το Κίεβο συνέλαβε δύο υπόπτους ως πράκτορες της Ρωσίας

Η βόμβα επρόκειτο να πυροδοτηθεί στη διάρκεια των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών που έπληξαν σημαντικές υποδομές στις 21-22 Μαρτίου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ουκρανοί αξιωματικοί ασφαλείας συνέλαβαν δύο άτομα ως ύποπτα ότι ενήργησαν για λογαριασμό της Ρωσίας επιχειρώντας να ανατινάξουν μια σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιείται για μεταφέρονται όπλα στην ανατολική Ουκρανία, στο πλαίσιο της μάχης του Κιέβου απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις, ανακοίνωσε σήμερα η Ουκρανική Υπηρεσία Ασφαλείας (SBU).

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι όπως έγινε γνωστό είναι κάτοικοι του Κιέβου και του Χαρκόβου, είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στη σιδηροδρομική γραμμή στην περιφέρεια Πολτάβα της κεντρικής Ουκρανίας και σχεδίαζαν να τον πυροδοτήσουν εξ αποστάσεως, αλλά συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αξιωματικούς της SBU, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από τη Ρωσία.

«Οι κατακτητές ήλπιζαν να καταστρέψουν οδούς ανεφοδιασμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε όπλα, πυρομαχικά και καύσιμα», ανέφερε η SBU.

Η Υπηρεσία κατέσχεσε τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και ταυτοποίησε τον εκπαιδευτή τους ως αξιωματικό της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (FSB).

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Το Newsique.gr συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ
8 Απριλίου, 2025
Σ. Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ αρωγός στα αιτήματα των φορέων της Σαντορίνης
7 Απριλίου, 2025
Παίκτης της εβδομάδας στην Ανατολή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
7 Απριλίου, 2025
Επιμένει η ψυχρή εισβολή: Η Τρίτη και η Τετάρτη οι πιο κρύες ημέρες – Ανεβαίνει η θερμοκρασία από την Πέμπτη
7 Απριλίου, 2025
Δημοσκόπηση GPO: Στην πρόθεση ψήφου πρώτη η ΝΔ με 23,3% – Στο 13,4% η Πλεύση Ελευθερίας τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 12,8%
7 Απριλίου, 2025
Μεγάλη φωτιά σε κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών στο Παρίσι – Πυκνός καπνός πάνω από την πόλη
7 Απριλίου, 2025
Σχέδιο της Κομισιόν για δασμούς 25% σε εμπορεύματα των ΗΠΑ – Ποια προϊόντα αφορούν
7 Απριλίου, 2025
M. Kαρυστιανού: «Ό,τι ξεφεύγει από το κυβερνητικό αφήγημα ανακαλείται»
7 Απριλίου, 2025
Έρευνα του τμήματος Εσωτερικών υποθέσεων για δωροδοκίες στην ιατροδικαστική Θεσσαλονίκης- Προσαγωγές και συλλήψεις
7 Απριλίου, 2025
Μέχρι και -6 βαθμούς Κέλσιου θα δείξει το θερμόμετρο στη Βόρεια Ελλάδα – Πάσχα με άρωμα καλοκαιριού
7 Απριλίου, 2025