Το Κρεμλίνο διέψευσε τις κατηγορίες ότι ευθύνεται για τις ζημιές στη σαρκοφάγο του Τσερνόμπιλ

Προκλητικές χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις κατηγορίες του Κιέβου, τις οποίες απέρριψε, ότι ρωσικό drone προκάλεσε ζημιές στη σαρκοφάγο που έχει τοποθετηθεί στον τέταρτο αντιδραστήρα του κατεστραμμένου πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε ότι δεν διαθέτει συγκεκριμένες πληροφορίες για το περιστατικό, αλλά τόνισε ότι η Ρωσία δεν επιτίθεται σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

«Δεν διαθέτω συγκεκριμένες πληροφορίες. Αυτό που γνωρίζω ότι είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει θέμα με πλήγμα εναντίον αυτής ή της άλλης πυρηνικής εγκατάστασης (…) ο ρωσικός στρατός δεν το κάνει αυτό. Δεν το κάνει», εξήγησε.

«Το πιθανότερο είναι ότι πρόκειται για μία ακόμη πρόκληση», εκτίμησε ο Πεσκόφ. «Στο καθεστώς του Κιέβου αρέσει να κάνει ακριβώς αυτό και στην πραγματικότητα δεν διστάζει να το κάνει», κατέληξε.

Νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε ότι ρωσική επίθεση με drone στη διάρκεια της νύκτας προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη νέα σαρκοφάγο που προστατεύει ό,τι έχει απομείνει από τον τέταρτο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ.

«Την περασμένη νύκτα επιθετικό drone της Ρωσίας εξοπλισμένο με ιδιαίτερα εκρηκτική κεφαλή έπληξε τη σαρκοφάγο που προστατεύει τον κόσμο από τη ραδιενέργεια του τέταρτου αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού του Τσερνόμπιλ», έγραψε ο Ζελένσκι στο Χ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά που ξέσπασε «κατασβέστηκε» και «το επίπεδο της ραδιενέργειας δεν αυξήθηκε».

Πηγή: ΑΠΕ

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Champions League: Αυτά είναι τα ζευγάρια των «16»
21 Φεβρουαρίου, 2025
«Παράθυρο» για ειρήνη στην Ουκρανία βλέπει η Κίνα
21 Φεβρουαρίου, 2025
Συνελήφθη στέλεχος του καρτέλ Σιναλόα από τον στρατό του Μεξικού
21 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκ σε γυμνάσιο στο Πήλιο: Κάρφωσε με στυλό συμμαθήτριά του
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα στο Ηράκλειο που έκανε διακίνηση και εμπορία κοκαΐνης
21 Φεβρουαρίου, 2025
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη
21 Φεβρουαρίου, 2025
Το Ισραήλ κατηγορεί την Χαμάς για τη δολοφονία των παιδιών Μπίμπας κι ότι επέστρεψε πτώμα άγνωστης
21 Φεβρουαρίου, 2025
ΝΔ: «Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν μας πτοούν»
21 Φεβρουαρίου, 2025
Πορτοκαλί προειδοποίηση από την ΕΜΥ για το κύμα ψύχους Coral
21 Φεβρουαρίου, 2025
Εφιάλτης για γυναίκα στον Βόλο: Ο πρώην σύζυγός της την απειλούσε και προσπάθησε πολλές φορές να τη σκοτώσει
21 Φεβρουαρίου, 2025