Το Mad Max επιστρέφει τους κινηματογράφους

Ο Μίλερ επανέρχεται με μια ολοκαίνουργια πρωτότυπη, αυτόνομη περιπέτεια δράσης που θα αποκαλύψει την προέλευση της πολυβραβευμένης με Όσκαρ παγκόσμιας επιτυχίας «Mad Max: Fury Road».

Η Anya Taylor-Joy και ο Chris Hemsworth πρωταγωνιστούν στην ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Τζορτζ Μίλερ, «Furiosa: A Mad Max Saga», στην πολυαναμενόμενη επιστροφή στον εμβληματικό δυστοπικό κόσμο που δημιούργησε πριν από 30 και πλέον χρόνια με τις πρωτοποριακές ταινίες «Mad Max».

Η νέα ταινία της Warner Bros. Pictures και της Village Roadshow Pictures είναι παραγωγή του Μίλερ και του μακροχρόνιου συνεργάτη του, του υποψήφιου για Όσκαρ παραγωγού Νταγκ Μίτσελ (Mad Max: Fury Road, Babe).

Έχουν περάσει 45 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας «Mad Max» και εννέα χρόνια από τότε που ο Τζορτζ Μίλερ επανέφερε τη μετα-αποκαλυπτική σειρά του στη ζωή με την υπερπαραγωγή δράσης του 2015, «Mad Max: Fury Road».

Αλλά ο 79χρονος σκηνοθέτης δεν έχει τελειώσει ακόμα. Η τελευταία του ταινία είναι ένα prequel του Fury Road με την Anya Taylor-Joy στο ρόλο της Furiosa, της ηρωίδας που υποδύθηκε η Charlize Theron στην προηγούμενη ταινία.

«Είναι διαφορετικό», δήλωσε ο Μίλερ, όπως αναφέρει το IndieWire. «Δεν θέλεις μια ταινία να είναι μια επανάληψη αυτού που μόλις έκανες, πρέπει να είναι μοναδικά οικεία, όπως μου αρέσει να λέω».

Τον μοναδικά οικείο κακό υποδύεται ο Chris Hemsworth, ο οποίος καλύπτεται από τόσο πολύ προσθετικό μακιγιάζ που είναι σχεδόν αγνώριστος από τον ηθοποιό που υποδύθηκε τον πανίσχυρο Thor.

Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο 77ο Φεστιβάλ Καννών στις 15 Μαΐου 2024, ενώ σήμερα κάνει πρεμιέρα στη μεγάλη οθόνη διεθνώς.

Η υπόθεση της ταινίας

Τοποθετημένο 15 με 20 χρόνια πριν από τα γεγονότα του «Mad Max: Fury Road», καθώς ο κόσμος καταρρέει, η νεαρή Furiosa αρπάζεται από τον Πράσινο Τόπο των Πολλών Μητέρων και πέφτει στα χέρια μιας ορδής μηχανόβιων με επικεφαλής τον πολέμαρχο Dementus.

Ενώ δύο τύραννοι πολεμούν για την κυριαρχία στην Ακρόπολη, η Furiosa επιβιώνει από πολλές δοκιμασίες, καθώς σχεδιάζει το δρόμο της επιστροφής στην πατρίδα της μέσα από την Έρημη Χώρα.