Απολογία στον εισαγγελέα των τεσσάρων συλληφθέντων από την Δίωξη Εκβιαστών και κατηγορούνται για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2023. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Το μέλος των «Πυρήνων» και οι δύο ΟΥΚάδες συγκέντρωναν εκρηκτικά και σχεδίαζαν επιθέσεις

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε ξανά το πρώην ηγετικό μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι ενός μήνα χωρίς αναστολή για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, οι δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας όρος. Και οι δυο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Καμία σχέση των ΟΥΚάδων με το πρώην μέλος των «Πυρήνων»
Μιλώντας στο MEGA η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., έκανε λόγο για μία τεράστια επιτυχία της αστυνομίας, ενώ υπογράμμισε πως η έρευνα των Αρχών δεν έχει δείξει σχέση μεταξύ των τεσσάρων ατόμων, δηλαδή του πρώην μέλους των «Πυρήνων της Φωτιάς», των δύο ΟΥΚάδων και ενός πορτιέρη σε κλαμπ.

«Υπήρχε η πληροφορία ότι αυτοί θα προμηθεύονταν όπλα και εκρηκτικά, που θα τα χρησιμοποιούσαν σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Αυτό ερεύνησε η αστυνομία κι αυτό βρήκε. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Όντως βρέθηκαν κάποια αντικείμενα σε οικίες, πρόσφορα για εγκληματικές πράξεις», σημείωσε.

Οι Αρχές έκαναν επιχείρηση στα σπίτια των δύο ΟΥΚάδων, όπου και εντόπισαν τα εκρηκτικά. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως τα είχαν στην κατοχή τους εξαιτίας μίας άσκησης που συμμετείχαν και στη συνέχεια θα επέστρεφαν στη μονάδα τους.

Ωστόσο, από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό υποστηρίζει πως οι δύο ΟΥΚάδες υπηρετούσαν σε διοικητική θέση και ουδέποτε το σώμα είχε τέτοιου τύπου δυναμίτιδα.

«Από τη στιγμή που βρέθηκαν όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους, έπρεπε να οδηγηθούν σε σύλληψη», συμπλήρωσε η κα Δημογλίδου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για το ποιο ήταν το χτύπημα που ετοίμαζαν οι τέσσερις συλληφθέντες.