Το μέτρο που σοκάρει: Όσοι δεν φορούν μάσκα σκάβουν τάφους για νεκρούς του κορονοϊού

Όσοι πιάνονται να παραβιάζουν τα μέτρα προστασίας σε επαρχία της Ιάβας δεν πληρώνουν πλέον πρόστιμο.

Οι παραβάτες που δεν φορούν μάσκες σκάβουν αντιθέτως τους τάφους για τους νεκρούς από την πανδημία, με τις αρχές να θέλουν με αυτό τον τρόπο να τους βάλουν μυαλό έστω και την ύστατη στιγμή.

Αυτό το μέτρο ισχύει πλέον στην επαρχία Gresik της ανατολικής Ιάβας και δοκιμάστηκε ήδη σε 8 ντόπιους που αρνούνταν να φορέσουν τις μάσκες τους.

Οι παραβάτες άνοιξαν τάφους στο δημόσιο κοιμητήριο του χωριού Ngabetan, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο «Tribun News»: «Υπήρχαν μόλις 3 διαθέσιμοι νεκροθάφτες, σκεφτήκαμε λοιπόν να τους βάλουμε να δουλέψουν εκεί. Ελπίζουμε πως αυτό θα λειτουργήσει αποτρεπτικά για τέτοια παραπτώματα».

Όπως μαθαίνουμε, δεν τους ανάγκασαν κατόπιν να παραστούν στις κηδείες. Τα κρούσματα του κορονοϊού έχουν αυξηθεί εκθετικά στη συγκεκριμένη επαρχία και οι παραβάτες δεν αντιμετωπίζονται πλέον απλώς με πρόστιμα, αλλά και με κοινωνική εργασία.

Ακόμα και η πρωτεύουσα, Τζακάρτα, έχει εφαρμόσει πολύ αυστηρά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press, τα νέα κρούσματα έχουν πιέσει στα όρια τις υγειονομικές δομές της πόλης.

Σύμφωνα με το AP, τα 54.000 από τα 218.000 κρούσματα κορονοϊού της χώρας έχουν εντοπιστεί στην Τζακάρτα.

-Ad-