Το περιστατικό ξυλοδαρμού ειδικών φρουρών στο Γκάζι φέρνει στη Βουλή ο Ραγκούσης

Επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την πιθανή εμπλοκή ειδικών φρουρών σε σοβαρό επεισόδιο και την άρνηση της κυβέρνησης να απαντήσει σε σχετικά ερωτήματα, κατέθεσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, προς τον αρμόδιο υπουργό, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, προ πέντε ημερών ενδεχομένως έλαβε χώρα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής δύο ειδικών φρουρών σε νυκτερινό κέντρο στην περιοχή Γκάζι στην Αθήνα».

«Επειδή για το ανωτέρω σοβαρό περιστατικό ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και επειδή με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα μία από τις θεμελιώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια, ερωτάται ο κ. υπουργός εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα, όπως για παράδειγμα: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς» και γιατί δεν έχει ακόμη απαντήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματά μας, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;».

Η ερώτηση του κ. Ραγκούση:

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, προ πέντε ημερών ενδεχομένως έλαβε χώρα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής δύο ειδικών φρουρών σε νυκτερινό κέντρο στην περιοχή Γκάζι της Αθήνας.

Επειδή για το ανωτέρω σοβαρό περιστατικό ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδοθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επειδή με τη συμπεριφορά της αυτή η κυβέρνηση παραβιάζει κατάφωρα μία από τις θεμελιώδεις συνταγματικές της υποχρεώσεις, που σχετίζονται με την πληροφόρηση και τη διαφάνεια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα για το περιστατικό της συμπλοκής των εν λόγω ειδικών φρουρών που περιγράφεται με τίτλους, όπως για παράδειγμα: «Απίστευτο: Μπράβοι νυκτερινού κέντρου έδειραν αστυνομικούς»;

2. Γιατί δεν έχει ακόμη απαντήσει η κυβέρνηση, όπως έχει υποχρέωση, σε συγκεκριμένα και δημόσια διατυπωμένα ερωτήματά μας, είτε για να διαψεύσει είτε για να επιβεβαιώσει τα σχετικά δημοσιεύματα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ραγκούσης Ιωάννης

-Ad-