Το προκλητικό υπονοούμενο Τσαβούσογλου για την Ελλάδα: «Ξαφνικά ένα βράδυ»

Να εκμεταλλευτεί την αεροπορική επιδρομή που ξεκίνησε σε βάρος Κούρδων της Συρίας και του βόρειου Ιράκ, ως αντίποινα στη φονική έκρηξη που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, και κατά την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άτομα, προσπαθεί η Τουρκία.

«Τα αεροπλάνα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους, η αεροπορική επιχείρηση ξεκίνησε» επεσήμανε το υπουργείο Αμυνας σε ανακοίνωσή του, μία εβδομάδα μετά την αιματηρή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

«Ξαφνικά ένα βράδυ… Είναι η ώρα του υπολογισμού». Με αυτά τα λόγια ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χαιρετίζει την αεροπορική επιχείρηση «Γαμψό ξίφος» στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, περιοχές οι οποίες η Τουρκία θεωρεί ότι «χρησιμοποιήθηκαν ως βάσεις από Κούρδους τρομοκράτες».

Παίρνοντας σκυτάλη από τον υπουργό Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος έκανε λόγο για «ώρα του λογαριασμού», ο Τσαβούσογλου ανήρτησε στο Twitter μια τουρκική σημαία, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να εκφράσει τη στήριξη τη στήριξή του στις τουρκικές δυνάμεις, ενώ χρησιμοποίησε μια έκφραση την οποία επαναλαμβάνει με μεγάλη συχνότητα ο τούρκος πρόεδρος για να απειλήσει την Ελλάδα.