In this combination of photos, President Joe Biden, left, speaks on Aug. 10, 2023, in Salt Lake City, and former President Donald Trump speaks on June 13, 2023, in Bedminster, N.J. Biden and Trump will make dueling trips to the U.S.-Mexico border in Texas on Thursday, Feb. 29, 2024, following the failed border deal that was opposed by the Republican front-runner. (AP Photo)

To πρώτο debate Τραμπ – Μπάιντεν εν όψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ – Αντάλλαξαν κατηγορίες και προσβολές, όχι όμως χειραψία

Χωρίς να ανταλλάξουν χειραψία ο Τζο Μπάιντεν και ο Ντόναλντ Τραμπ διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην Ατλάντα, σε ένα κρίσιμο ντιμπέιτ εν όψει των προεδρικών εκλογών της 5ης Νοεμβρίου. Οι δύο υποψήφιοι για τον προεδρικό θώκο των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησαν μεταξύ άλλων για την οικονομία, τις αμβλώσεις, τους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα, την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς αλλά και για την ηλικία τους, με πάνω από το 70% των Αμερικανών ψηφοφόρων να παρακολουθούν την τηλεοπτική τους αντιπαράθεση.

Ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος ήταν βραχνιασμένος και τον ταλαιπώρησε ένας βήχας στα πρώτα λεπτά του ντιμπέιτ, ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να χάνει τον ειρμό της σκέψης του. Ωστόσο, στη συνέχεια παρουσιάστηκε πιο συγκροτημένος και εξαπέλυσε συχνά επιθέσεις στον αντίπαλό του.

Όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Χρύσα Μοντανάρη, η τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο υποψηφίων ξεκίνησε χωρίς να ανταλλάξουν ούτε μια χειραψία. Η συζήτηση άρχισε με το θέμα της οικονομίας, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να παίρνει το λόγο και μάλιστα με βραχνή φωνή και μιλώντας πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης προκαλώντας ερωτηματικά. Το επιτελείο του ανέφερε ότι ο πρόεδρος πάσχει από ένα ελαφρύ κρυολόγημα για να δικαιολογήσει και τη φωνή του και την όποια κατάσταση είχε.