Το σχόλιο Πέτσα σχετικά με το πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας για τον Ερντογάν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ανάρτησή του στο twitter, αναφερόμενος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», έγραψε τα εξής: «Free speech and independence of the press are cherished by the Greek people and protected in our Constitution. This however, does not negate the responsibility to respect a foreign leader. Offensive language is contrary to our values and can only be condemned by the @govgr».

Ανεπίσημη μετάφραση: «Η ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου είναι στην καρδιά των Ελλήνων και προστατεύονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί την ευθύνη σεβασμού ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί μόνο να καταδικαστεί από την ελληνική κυβέρνηση».

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Ανακοίνωση για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Η εφημερίδα ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά με κεντρικό τίτλο «Siktir git Mr. Erdogan (Fuck You)» κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από το ΥΠΕΞ το οποίο σχολιάζει:

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητας οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται».