Το σήκωσε στη Μασσαλία ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του τίτλου στο ATP Marseille, επέστρεψε και το ξαναπήρε.

Ολοκλήρωσε το τουρνουά με 16-0 σετ ενώ στον τελικό επικράτησε του 19χρονου Καναδού Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ, απέναντι στον οποίο είχε αρνητικό ρεκόρ.

Ο Στέφανος νίκησε με 2-0 σετ τον Αλιασίμ (6-3. 6-4) και πανηγύρισε την κατάκτηση του πέμπτου τίτλου στην καριέρα του μετά τους θριάμβους σε Στοκχόλμη (2018), Μασσαλία, Εστορίλ, Λονδίνο (2019). Ηταν ο δέκατος τελικός στον οποίο συμμετείχε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη κούπα για το 2020!

Στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς έδειξε αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να αμφισβητήσει τον τίτλο του φαβορί που είχε ο Ελληνας τενίστας. Και τα κατάφερε καθώς κυριάρχησε. Διατήρησε το σερβίς του με άνεση, ενώ έκανε το καθοριστικό μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ (1-3). Κάπως έτσι έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 6-3.

Στο δεύτερο σετ, η μάχη έγινε πιο σκληρή καθώς ο Αλιασίμ βελτίωσε το σερβίς του, ενώ κατόρθωσε να αμυνθεί πιο αποτελεσματικά στο σερβίς του Τσιτσιπά. Οι δυο παίκτες διατήρησαν το χέρι τους μέχρι το 2-2, ενώ ακολούθησε από ένα μπρέικ, αρχικά για τον Τσιτσιπά (2-3) κι αμέσως μετά για τον Αλιασίμ (3-3). Ωστόσο ο Τσιτσιπάς, απάντησε με νέο μπρέικ (3-4) και πήρε και το… χέρι του για το 3-5. Ο Αλιασίμ διατήρησε το σερβίς του για το 4-5 αλλά ο Τσιτσιπάς δεν του χαρίστηκε φτάνοντας πανηγυρικά στο 6-4 και στον τίτλο…