Το SMS και τα μέτρα: Ανοίγουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια, εκκλησίες

Το πράσινο φως για να ανοίξει παντού το σύνολο του λιανεμεποριούμε τη μέθοδο του ραντεβού (click in shop) και του click away, αλλά μόνο με click away στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές από την πανδημία έδωσαν οι λοιμωξιολόγοι πριν από λίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει από τις 10 το πρωί εισηγείται άνοιγμα όλων των καταστημάτων.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η λειτουργία θα γίνει με τις εξής προϋποθέσεις: 

α)Λειτουργία με click away στις κόκκινες περιοχές

β) λειτουργία με click away Click in shop στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι λεπτομέρεεις θα ανκοινωθούν το απόγευμα από τον υγυπουργό Πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, καθώς  και αν θα υπάρχουν εξαιρέσεις για κάποια καταστήματα.

Ανοίγουν τα κομμωτήρια

Μετά το λιανεμπόριο, οι λοιμωξιολόγοι ενέκριναν και το άνοιγμα των κομμωτηρίων, απομένοντας η επίσημη ανακοίνωση για να γίνει ένα ακόμα βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Προφανώς θα ισχύουν αυστηροί περιορισμοί, όπως η αποστολή sms, μειωμένος αριθμός πελατών και πάντα η χρήση μάσκας.

Το γνωστό SMS

Για την είσοδο δε κατάστημα θα ισχύει ο περιορισμός ατόμων αναλογα με τα τετραγωνικά του καταστήματος, θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα, ενώ οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν στείλει sms στο 13033 με κωδικό 2 (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα).

Προς άνοιγμα των εκκλησιών

Το άνοιγμα των Ιερών Ναών από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα OrthodoxTimes.gr.

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε θετικά και η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι Ναοί της χώρας, με την προϋπόθεση της τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων προφύλαξης.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ιεροί ναοί θα είναι ανοικτοί για τους πιστούς και οι ιερές ακολουθίες θα τελούνται με την παρουσία ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. και ανώτατο όριο εντός του Ιερού Ναού τα 50 άτομα.