Το θέμα είναι η διαστρέβλωση, Γιάννη Λοβέρδε

Καταρχάς, θα πρέπει να τονιστεί ότι το βίντεο είναι πραγματικό. Δεν είναι σκετς. Ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος δεν διαβάζει κάποιο σενάριο. Απολογείται κανονικά και πραγματικά. Και λέει τα κέρατά του, ο κύριος.

Όλα οφείλονται στην υψηλή τεχνική του δημοσιογράφου, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος αφού δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στο στούντιο, στη συνέχεια απηύθυνε ευθείες ερωτήσεις στον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα fake news, που διακινεί στο διαδίκτυο. Ερωτήσεις μαχαιριές, ειλικρινείς και ξαφνικές, σε τέτοιο βαθμό που ο Λοβέρδος αιφνιδιάστηκε και άρχισε να ομολογεί χωρίς καμία πίεση!!! Και έτσι μάθαμε τις απόψεις του κυρίου, που αυτό-αποκαλείται τεράστιος γνώστης της πολιτικής!

Μας είπε, λοιπόν, ότι και διαστρεβλώσεις έκανε και παραποιημένες φωτογραφίες έβαλε στο facebook, αλλά εντάξει, δεν είναι και τόσο κακό αυτό, γιατί το κάνουν κι άλλοι! Αλλωστε –είπε- τα social media δεν είναι το ίδιο πράγμα με τα υπόλοιπα media! Αρα, εκείνος μπορεί –κατά πώς τα έχει στο μυαλό του- να συνεχίσει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος μετά από αυτά. Εντάξει, έχουμε ακούσει και χειρότερα…

Το βίντεο που ακολουθεί είναι ένα ιστορικό ντοκουμέντο για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί αποδεικνύει όλη αυτή τη σαπίλα που χύθηκε από τις οθόνες (της τηλεόρασης ή του υπολογιστή) μέσα στον εγκέφαλο των πολιτών όλα τα τελευταία χρόνια, με διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με παραποίηση της αλήθειας, με συνειδητές παρερμηνείες, με χυδαία ψέματα.

Δεύτερον, γιατί αυτός ο κύριος, ο βασιλιάς των fake news κατά πάσα πιθανότητα θα εκλεγεί βουλευτής! Ποιος; Αυτός που έβαζε φωτογραφίες πεινασμένων ανθρώπων επί ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και έλεγε ότι αυτά συμβαίνουν επί Τσίπρα! Ενας άριστος δημοσιογράφος. Να τον χαίρονται στη ΝΔ, ειδικά μετά τις ομολογίες του.

Τώρα, απολαύστε τον και εσείς.

Λοβέρδος, γιατί έτσι μας αξίζει…

-Ad-