«Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες ως προς την επικινδυνότητά τους»

“Το υπουργείο Τουρισμού ουδέποτε διαχώρισε τα νησιά σε κατηγορίες, ως προς την επικινδυνότητά τους” επισημαίνει σε σημερινή δήλωση του ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα ήταν απλά εσφαλμένη, αλλά εκτός πάσης λογικής. Θα έστελνε, όπως αναφέρει, λάθος μήνυμα και θα δημιουργούσε εντυπώσεις.

Εστιάζοντας στην μόνη κατηγοριοποίηση που θα μπορούσαν να κάνουν το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥΥ, αυτή, όπως εξηγεί, περιορίζεται στην καταγραφή των δυνατοτήτων των δομών υγείας για τη διαχείριση και αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19, σε κάθε περιφέρεια, αλλά και σε κάθε νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και με βάση αυτή την καταγραφή να διαμορφωθούν τα επιχειρησιακά σχέδια, αλλά και να ενισχυθούν οι δομές υγείας.

Στην παρέμβαση του ο κύριος Κόνσολας σημειώνει ότι δεν είναι η ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις και τεχνητές εντάσεις καθώς η προσπάθεια επανεκκίνησης του τουρισμού είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια που μας αφορά όλους. “Όλοι μαζί θα κερδίσουμε ή όλοι μαζί θα χάσουμε”, σημειώνει.

Μάλιστα ο υφυπουργός εστιάζει στην ασφάλεια της υγείας των πολιτών, των επισκεπτών μας και των εργαζομένων στον τουρισμό, σημειώνοντας, ότι αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα και υπενθυμίζει ότι για αυτό το λόγο, δημιουργήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για όλες τις τουριστικές επιχειρήσεις, τα οποία θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.

Τέλος, υπογραμμίζει το ρόλο του υπουργείου Τουρισμού δηλώνοντας, ότι σε αυτή την προσπάθεια, αυτός είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η οποία θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιουνίου, μαζί φυσικά με τους ελέγχους που θα γίνουν για την τήρησή τους.

https://staging.newsique.gr/eksallos-o-dimarchos-symis-na-to-parei-piso-to-ypourgeio-tourismou/

-Ad-