«Τον είχαν στο μάτι καιρό και η δουλειά έγινε για τη Μύκονο» – Μήνυμα-αποκάλυψη για την εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, και ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Φρίξος Δρακοντίδης, η Δρ. Εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη μαφιόζικη εκτέλεση στο Ψυχικό.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση στο Ψυχικό άφησε πίσω έναν νεκρό και πλείστα ερωτήματα, για το κίνητρο της μαφιόζικης, δολοφονικής επίθεσης, με τις αρχές να αναζητούν τις απαντήσεις στο παρελθόν του θύματος και στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

Ο 54χρονος ήταν από τους πιο γνωστούς τοπογράφους των Κυκλάδων και εκείνος με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα στη Μύκονο.

«Η υπόθεση του τοπογράφου δεν σχετίζεται με την υπόθεση του αρχαιολόγου»

Ο δημοσιογράφος του «Πρώτου Θέματος», Φρίξος Δρακοντίδης, μιλώντας στην εκπομπή για την υπόθεση είπε πως έμαθε πως πριν από τρία χρόνια, όταν ο τοπογράφος έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι, ήταν μία περίοδος όπου στην Μύκονο γίνονταν επενδύσεις εκατομμυρίων σε «φιλέτα» του νησιού με ξένο χρήμα.

«Τότε, φέρεται ο τοπογράφος να είχε κόντρα με έναν γνωστό παράγοντα του real estate του νησιού. Τα σπάσανε για μία μεγάλη επένδυση. Ακούγεται ότι ο τοπογράφος είχε ενημερώσει όμορους οικοπεδούχους ότι τα οικόπεδά τους είχαν μεγαλύτερη αξία από αυτήν που είχαν συμφωνήσει. Από εκείνη την μέρα μπήκε στο μάτι της μαφίας που ελέγχει το νησί».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως η υπόθεση του τοπογράφου δεν σχετίζεται με την υπόθεση του αρχαιολόγου.

«Μπορεί να έβλαψε κάποιον. (Οι άνθρωποι του real estate στην Μύκονο) συνδέονται με ξένους επενδυτές. Υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις ξένων συμφερόντων. Πιστεύω πως οι δικοί του άνθρωποι θα μιλήσουν στις καταθέσεις».

«Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό – Σε όλες τις δολοφονίες με μηχανή πάντα είναι δύο»

Για την υπόθεση μίλησε στην εκπομπή και ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος Αστυνομικών Ν/Α Αττικής.

«Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό. Σε όλες τις δολοφονίες με μηχανή πάντα είναι δύο. Αυτός ο άνθρωπος μόνος του σταματάει και με το ένα χέρι πυροβολεί, τελειώνει ο γεμιστήρας και βάζει και άλλο με σταθερό χέρι. Αυτά τα συμβόλαια δεν μπορεί να είναι φθηνά. Είναι φοβερό και το πώς διαφεύγει. Προσπαθούσαν οι αστυνομικοί να δουν τη διαφυγή του. Έχει πάει από στενά, έχει ανέβει σε πεζοδρόμια. Είχε πάει τουλάχιστον 2 φορές στο ίδιο σημείο με τα ίδια ρούχα τις προηγούμενες ημέρες, τα οποία τα πέταξε. Ήταν με ένα σκούτερ με πλαστές πινακίδες από το ίδιο σκούτερ».

Η Δρ. Εγκληματολογίας και διευθύντρια CSI INSTITUTE, Κέλλυ Ιωάννου, σχολίασε πως φαίνεται ο δράστης να είχε σχεδιάσει καλά την εκτέλεση ενώ με αυτόν τον τρόπο «περνά το μήνυμα», όπως χαρακτηριστικά είπε, προς συμμόρφωση των υπολοίπων.

Σε σχέση με το τι μπορεί να οδήγησε σε αυτό το συμβόλαιο θανάτου καθώς δεν πρόκειται για έναν άνθρωπο της νύχτας, ο Γιώργος Καλλιακμάνης είπε πως το θύμα είχε υποστεί και στο παρελθόν ξυλοδαρμούς.

«Το οργανωμένο έγκλημα είχε διεισδύσει στο νησί. Εδώ μιλάμε για πολεοδομία και εκεί υπήρχαν θέματα. Το αυτοκίνητο ήταν leasing αλλά το οδηγούσε μόνο το θύμα, οπότε δεν νομίζω να έγινε λάθος εκτέλεση. Τον έναν ξυλοδαρμό τον είχε καταγγείλει αλλά τον άλλον ξυλοδαρμό στην Μύκονο δεν τον είχε καταγγείλει. Η βαλλιστική θα δείξει εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν το όπλο. Συνήθως στις εκτελέσεις δεν χρησιμοποιούνται όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν».